Η πρώτη δήλωση της Βασίλισσας Ελισάβετ για το μακελειό στο Μάντσεστερ - Δηλώνει συγκλονισμένη

Η πρώτη δήλωση της Βασίλισσας Ελισάβετ για το μακελειό στο Μάντσεστερ - Δηλώνει συγκλονισμένη Facebook Twitter
0

Η βασίλισσα Ελισάβετ εξέφρασε πριν από λίγο τη «βαθιά συμπόνοιά» της σε όλους όσους επλήγησαν από τη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ. Δήλωσε συγκλονισμένη και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών και εξέφρασε τον θαυμασμό της για την αντίδραση των κατοίκων της πόλης.


«Το σύνολο του έθνους έχει συγκλονιστεί από τον θάνατο και τον τραυματισμό τόσων ανθρώπων, ενηλίκων και παιδιών, που απολάμβαναν τη συναυλία στο Μάντσεστερ χθες το βράδυ», αναφέρει η ανακοίνωση.


«Ξέρω ότι μιλώ εκ μέρους όλων εκφράζοντας τη βαθύτατη συμπόνοιά μου σε όλους όσους έχουν πληγεί από αυτό το φοβερό γεγονός και ειδικά στις οικογένειες και τους φίλους εκείνων που πέθαναν ή τραυματίστηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, που ανταποκρίθηκαν με τέτοιο επαγγελματισμό και φροντίδα συνεχίζει το μήνυμα.


«Και θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον τρόπο που ο λαός του Μάντσεστερ ανταποκρίθηκε με την ανθρωπιά και τη συμπόνια, σε αυτή τη βαρβαρότητα», καταλήγει η βασιλική δήλωση.

Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ Άντι Μπέρνχαμ κάλεσε σήμερα τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν σε μια αγρύπνια προς τιμή των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης.


Ο Μπέρνχαμ έχει ήδη εκφράσει τα συλλυπητήριά του προς τους συγγενείς των θυμάτων. «Παρακαλώ ελάτε μαζί μας στην αγρύπνια στην πλατεία Άλμπερτ σήμερα στις 18:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας). Θρηνούμε σήμερα, αλλά είμαστε δυνατοί», έγραψε ο Μπέρνχαμ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM