Ινδονησία: Δυο χρόνια φυλακή στον χριστιανό κυβερνήτη της Τζακάρτα

Ινδονησία: Δυο χρόνια φυλακή στον χριστιανό κυβερνήτη της Τζακάρτα Facebook Twitter
0

Δικαστήριο της Ινδονησία καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών για βλασφημία κατά του Ισλάμ τον χριστιανό κυβερνήτη της Τζακάρτα, Μπασούκι Τζαχάγια Πουρνάμα, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα.

 

Η δίκη του χριστιανού κυβερνήτη θεωρήθηκε ως ένα τεστ για τη θρησκευτική ανεκτικότητα, στην μεγαλύτερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου.

 

Εξαιτίας των κατηγοριών ο Πουρνάμα έχασε τις πρόσφατες εκλογές, καθώς  οι σκληροπυρηνικοί μουσουλμάνοι χαρακτήρισαν «αμαρτία» την ψήφο σε μη - μουσουλμάνο. 

Ακραίοι μουσουλμάνοι διοργάνωσαν τους τελευταίους μήνες μαζικές διαδηλώσεις κατά του Αχόκ, ο οποίος κατηγορήθηκε για μια δήλωση που είχε κάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου 2016, όταν είχε πει ότι είναι λανθασμένη η ερμηνεία που δίνουν ορισμένοι ουλεμάδες (μουσουλμάνοι θεολόγοι) σε μια σούρα του Κορανίου.


Η ποινή πάντως θεωρείται βαριά και μη αναμενόμενη, καθώς ακόμα και ο δημόσιος κατήγορος είχε προτείνει ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή. Ο Πουρνάμα άσκησε έφεση στην απόφαση και δεν συνελήφθη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι γνωρίζουμε για την επιχείρηση «Project Freedom» του Τραμπ στα Στενά του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να αποκαταστήσουν τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή μέσω της πρωτοβουλίας «Project Freedom», την ώρα που η ένταση με το Ιράν κλιμακώνεται και η απειλή ευρύτερης σύρραξης παραμένει ανοιχτή
THE LIFO TEAM