Τι πραγματικά συνέβη με την ξαφνική παραίτηση του Πρίγκιπα Φίλιππου;

Τι πραγματικά συνέβη με την ξαφνική παραίτηση του Πρίγκιπα Φίλιππου; Facebook Twitter
1

Έντονες ήταν οι φήμες το πρωί, κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία, για ξαφνικό θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, μετά την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε στο Μπάκιγχαμ η βασίλισσα Ελισάβετ. Μάλιστα κάποια Μέσα σε δίστασαν να μετατρέψουν τις φήμες σε βεβαιότητα, δημοσιεύοντας άρθρα με τον θάνατο του Φίλιππου στον τίτλο. Η Sun ανέβασε - μάλλον κατά λάθος - στην ιστοσελίδα της την είδηση του θανάτου, σε ένα άρθρο που έμοιαζε περισσότερο με δοκιμαστικό για την περίπτωση που οι φήμες μετατρέπονταν σε είδηση. Το δημοσίευμα  απομακρύνθηκε γρήγορα στη συνέχεια.

Τι πραγματικά συνέβη με την ξαφνική παραίτηση του Πρίγκιπα Φίλιππου; Facebook Twitter

Όμως, αναρωτιέται η Repubblica, παρότι τελικά ο λόγος της αναστάτωσης ήταν η παραίτηση του Φίλιππου από τα μοναρχικά καθήκοντα, γιατί αυτό ανακοινώθηκε τώρα και όχι το φθινόπωρο, οπότε και θα ισχύσει η απόφαση;

Η απόφαση, λένε πηγές του Ανακτόρου του Μπάκιγχαμ, ήταν δική του. Κανείς δεν ξέρει αν υπάρχει κάτι παρασκηνιακό, όπως ξαφνική ασθένεια και κανένας από το παλάτι δεν πρόκειται να το αποκαλύψει.

Το μυστήριο, αν μπορούμε να το ονομάσουμε έτσι, παραμένει το ίδιο σε σχέση με δύο ζητήματα. Το πρώτο είναι αυτό που προαναφέρθηκε: Αφού η παραίτηση θα γίνει το Σεπτέμβριο γιατί ανακοινώθηκε τώρα; Ο λόγος, λένε πηγές, είναι ότι ο Φίλιππος έχει αναλάβει δεσμεύσεις μέχρι τον Αύγουστο και θα είναι ενοχλητικό να μην τις τηρήσει. Όμως, όπως κάθε Αύγουστο, θα πάει διακοπές με την βασιλική οικογένεια στη Σκωτία, στο Balmoral Castle, και όταν γυρίσει θα «συνταξιοδοτηθεί».

Το δεύτερο είναι γιατί θέλησε να το ανακοινώσει τόσο γρήγορα, καλώντας σε έκτακτη σύσκεψη το προσωπικό, μια κίνηση που πυροδότησε τα σενάρια περί θανάτου του. Μια απάντηση είναι ότι ίσως να μην αισθάνεται καλά και να πάσχει από κάποια ασθένεια, αλλά αυτό στα 96 χρόνια του, δεν είναι μια απρόσμενη είδηση.

 Ο Φίλιππος είναι προστάτης περίπου 700 οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων φιλανθρωπικών οργανώσεων, βετεράνων και άλλων και ανακοίνωσε ότι από καιρό σε καιρό θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εκδηλώσεις τους. Έτσι, δεν πρόκειται να εξαφανιστεί εντελώς από τις εκδηλώσεις στις οποίες θα συνεχίσει να συμμετέχει η βασίλισσα. Και σίγουρα υπάρχει μία το Νοέμβριο από την οποία θα είναι πολύ δύσκολο να απουσιάσει: Την 70ή επέτειο του γάμου τους. Μια μακροχρόνια σχέση σπαρμένη με άλλους τέσσερις γάμους (των παιδιών), τρία διαζύγια και μια κηδεία (της Νταϊάνα).

Mε πληροφορίες από το Repubblica.it

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

Πολιτισμός / Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

«Η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς προϋποθέτει την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων, εφαρμόζοντας σύγχρονες, επιστημονικά και τεχνολογικά τεκμηριωμένες λύσεις, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων» δήλωσε η Λίνα Μενδώνη
LIFO NEWSROOM
Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

Πολιτισμός / Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

«Η Κατερίνα Γιουλάκη ήταν μια ηθοποιός με ψυχή και ταλέντο, που κατάφερε κάτι άπιαστο: να αγαπηθεί βαθιά και αυθεντικά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών χωρίς να φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου»
LIFO NEWSROOM
Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Δυο μεγάλα γαλλικά εισπρακτικά σουξέ, οι «Άγριες Μέρες Μας» του Βασίλη Κεκάτου και η live-action διασκευή του «How to train your Dragon» είναι μερικές από τις νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει φανερά συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

Πολιτισμός / BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

«Δεν ξέρω γιατί πέρασα ό,τι πέρασα, αλλά ξέρω πως αυτή τη δεύτερη ευκαιρία δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη» ανέφερε ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφερόμενος στην περιπέτεια της υγείας του
LIFO NEWSROOM