Πούτιν και Ερντογάν τάχθηκαν υπέρ της πολιτικής λύσης στη Συρία

Πούτιν και Ερντογάν τάχθηκαν υπέρ της πολιτικής λύσης στη Συρία Facebook Twitter
EPA/YURI KOCHETKOV
0

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη λήξη των συνομιλιών που είχε στο Σότσι με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία εκτιμούν ότι η συριακή κρίση μπορεί να λυθεί μόνο σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο.


Ο ρώσος πρόεδρος, επικαλούμενος την τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλτν Τραμπ, είπε ακόμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζουν την δημιουργία ζωνών ασφαλείας στην Συρία. «Ένας από τους τρόπους ενίσχυσης της εκεχειρίας είναι η δημιουργία ζωνών ασφαλείας ή ζωνών αποκλιμάκωσης... Χθες, μιλώντας με τον κύριο Τραμπ στο τηλέφωνο, συζητήσαμε το θέμα αυτό. Και κατάλαβα ότι η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει τις ιδέες αυτές», είπε χαρακτηριστικά.


Ο Πούτιν εξέφρασε επίσης την πεποίθηση του ότι όσοι συμμετέχουν στις συνομιλίες για την επίλυση της κρίσης στη Συρία, που θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα Αστανά του Καζακστάν, θα αποφασίσουν τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη Συρία, όπως και ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί παρά τα σχέδια που αφορούν την δημιουργία αυτών των ζωνών.

Ερντογάν: Ισλαμικό Κράτος, Αλ Κάιντα και Κούρδοι του YPG είναι το ίδιο για μας 


Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις απειλές στα νότια σύνορα με το Ιράκ και την Συρία, που προέρχονται απο τρομοκρατικές οργανώσεις. Μάλιστα, στις τρομοκρατικές οργανώσεις συμπεριέλαβε και το κουρδικό κίνημα YPG (που δρά στη βόρεια Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους και υπστηρίζεται από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ) λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν κάνει καμία διάκριση μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων.

«Δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων. Το Ισλαμικό Κράτος, το YPG, και η Αλ Κάιντα, είναι όλες ίδιες για μας», είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «είναι αμοιβαία μας ευθύνη να ανακόψουμε την πορεία τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/Tass

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM