Η αεροπορική επιδρομή στη Συρία αποτελεί μήνυμα και για τη Β. Κορέα, δηλώνει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Η αεροπορική επιδρομή στη Συρία αποτελεί μήνυμα και για τη Β. Κορέα, δηλώνει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Facebook Twitter
0

Oι αμερικανικοί βομβαρδισμοί εναντίον της Συρίας, που φέρεται να έκανε χρήση χημικών όπλων, συνιστούν προειδοποίηση και προς άλλα κράτη, περιλαμβανομένης της Βόρειας Κορέας, ότι «μια απάντηση θα είναι πιθανή» εάν αποτελέσουν κίνδυνο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.


Την ώρα που πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ κατευθύνονται προς την Κορεατική Χερσόνησο, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι η Κίνα συμφωνεί πως είναι απαραίτητη η ανάληψη δράσης απέναντι στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας, όπως προέκυψε από τη συνάντηση την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.


Ερωτηθείς εάν τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον της Συρίας συνιστούν ένα μήνυμα προς τη Βόρεια Κορέα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ απάντησε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του ABC This Week: «Το μήνυμα που οποιοδήποτε κράτος μπορεί να λάβει είναι "εάν παραβιάσετε το διεθνές δίκαιο, εάν παραβιάσετε τις διεθνείς συνθήκες, εάν αποτύχετε να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας, εάν αποτελέσετε απειλή σε άλλους, σε κάποιο βαθμό η απάντηση πιθανόν θα δοθεί"». «Σε σχέση με τη Βόρεια Κορέα» προσέθεσε ο ίδιος «το έχουμε ξεκαθαρίσει ότι ο στόχος μας είναι μια αποπυρηνικοποιημένη Κορεατική Χερσόνησος».


Σε μια άλλη συνέντευξη στην εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CBS ο Ρεξ Τίλερσον επισήμανε:
«Ο πρόεδρος Σι κατανοεί απόλυτα, και νομίζω ότι συμφωνεί, ότι η κατάσταση έχει κλιμακωθεί και έχει φθάσει σε ένα επίπεδο απειλής που πρέπει να υπάρξει ανάληψη δράσης».


Νωρίτερα σήμερα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Χ.Ρ Μακμάστερ έκανε γνωστό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ σύντομα θα εξετάσει τις επιλογές που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να απομακρυνθεί η «απειλή» που θέτουν οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM