Συρία: Τουλάχιστον 33 άμαχοι νεκροί από επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού κατά του ΙΚ

Συρία: Τουλάχιστον 33 άμαχοι νεκροί από επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού κατά του ΙΚ Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 33 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Συρία σε αεροπορική επιδρομή που διεξήγαγε ο διεθνής συνασπισμός υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους εναντίον ενός σχολείου στο οποίο διέμεναν εκτοπισμένοι, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τα αεροπορικά πλήγματα σημειώθηκαν χθες Τρίτη το πρωί νότια της αλ Μανσούρα, μιας πόλης που ελέγχεται από το ΙΚ στην επαρχία Ράκα στη βόρεια Συρία.

 

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Πρόκειται για εκτοπισμένους από τη Ράκα, το Χαλέπι και τη Χομς», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης. «Ακόμη ανασύρουν πτώματα από τα ερείπια. Μόνο δύο άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί», πρόσθεσε.

 

Η ΜΚΟ επεσήμανε ότι κατάφερε να καθορίσει ποιος διεξήγαγε τις αεροπορικές επιδρομές από τον τύπο των αεροπλάνων, τη θέση τους και τα πυρομαχικά που χρησιμοποίησαν.

 

«Raqa is being slaughtered silently» (Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά), μια οργάνωση που δημοσιοποιεί πληροφορίες από την πόλη αυτή αναφέρθηκε επίσης στις επιδρομές. «Στο σχολείο που ήταν στόχο διέμεναν περίπου 50 οικογένειες εκτοπισμένων», επεσήμανε.

 

Η Ράκα είναι το προπύργιο του ΙΚ που ελέγχουν και μεγάλο μέρος της ομώνυμης επαρχίας.

 

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, μια αραβοκουρδική δύναμη που υποστηρίζεται από τον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών διεξάγει αυτή την περίοδο μια επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης.

 

Ο διεθνής συνασπισμός, που ενεργεί κατά του ΙΚ και στο Ιράκ, παραδέχθηκε στις αρχές Μαρτίου ότι έχει προκαλέσει από το 2014 τον θάνατο τουλάχιστον 220 αμάχων και στις δύο χώρες.

Κάποιοι παρατηρητές έχουν κάνει λόγο για μεγαλύτερο απολογισμό.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Διεθνή / Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Σε κλίμα έντασης και σοβαρών καταγγελιών για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος διεξήχθηκαν οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα να προηγείται καθαρά
LIFO NEWSROOM
Δίκη Sean «Diddy» Combs: Το βίντεο κακοποίησης που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο

Διεθνή / Δίκη Sean «Diddy» Combs: Το βίντεο κακοποίησης που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο

Το υλικό υποστηρίζει όχι μόνο τις καταγγελίες της γυναίκας αλλά και εκείνες τριών ακόμη φερόμενων θυμάτων, τα οποία αναμένεται να καταθέσουν ότι υπέστησαν κακοποίηση, απειλές και εξαναγκασμό σε σεξουαλικά πάρτι με χρήση ναρκωτικών, ισχυρίζονται οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Σήμερα ή αύριο η απελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου, λέει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Σήμερα ή αύριο η απελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου, λέει η Χαμάς

«Η απελευθέρωση του Ίνταν είναι πολύ πιθανή εντός των επόμενων δύο ημερών, ωστόσο θα πρέπει να διασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες επί του πεδίου», λέει πηγή προσκείμενη στη Χαμάς
LIFO NEWSROOM