Νεκρός ένας 16χρονος Παλαιστίνιος από πυρά ισραηλινών στρατιωτών

Νεκρός ένας 16χρονος Παλαιστίνιος από πυρά ισραηλινών στρατιωτών Facebook Twitter
EPA/ABED AL HASLHAMOUN
0

Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστινίων οι οποίοι διαδήλωναν χθες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη όταν οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση πέταξαν πέτρες εναντίον τους, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 16χρονος, όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.


Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι Παλαιστίνιοι πέταξαν αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες εναντίον αυτοκινήτων που κινούνταν κοντά στην πόλη της Χεβρόνας, οι στρατιωτικοί κινδύνεψαν άμεσα και πυροβόλησαν έναν ύποπτο. Κατά την ίδια, ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες πως ο έφηβος απεβίωσε.


Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο Μουράντ Γιούσεφ Αμπού Γάζι, 16 ετών, χτυπήθηκε θανάσιμα από σφαίρα στον θώρακα. Άλλος ένας νεαρός Παλαιστίνιος τραυματίστηκε, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.


Η Ιερουσαλήμ, το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη έχουν γίνει από την 1η Οκτωβρίου 2015 θέατρο ενός κύματος βίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 256 Παλαιστίνιους, 40 Ισραηλινούς, δύο αμερικανούς τουρίστες, έναν Ιορδανό, έναν Ερυθραίο και έναν Σουδανό, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Ωστόσο, τα βίαια επεισόδια έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες.


Το Ισραήλ κατηγορεί την παλαιστινιακή ηγεσία ότι υποκινεί τη βία. Η Παλαιστινιακή Αρχή το διαψεύδει και τονίζει πως πολλοί δράστες επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών οδηγήθηκαν στις ενέργειες αυτές από απελπισία καθώς η ισραηλινή κατοχή διαρκεί πέντε δεκαετίες.


Ο πιο πρόσφατος γύρος των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση της ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης τερματίστηκε το 2014 και δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική επανέναρξής τους στον ορίζοντα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Διεθνή / Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Από το πρωί της Τετάρτης, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν δρόμους, πλατείες και σιδηροδρομικούς σταθμούς σε πολλές πόλεις, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και οδηγώντας σε τουλάχιστον 250 συλλήψεις
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM