Αντιδράσεις και «πυρά» κατά της κυβέρνησης για την παραίτηση Κιμούλη

Αντιδράσεις και «πυρά» κατά της κυβέρνησης για την παραίτηση Κιμούλη Facebook Twitter
Menelaos Myrillas/ SOOC
2

Έντονη αντίδραση από κόμματα της αντιπολίτευσης, με «πυρά» κατά της κυβέρνησης, προκάλεσε η παραίτηση του Γιώργου Κιμούλη από τη θέση του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο Γ. Κιμούλης αφήνει αιχμές εναντίον της κυβέρνησης και κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «αναίτιες πολυήμερες εσωκομματικές διαπραγματεύσεις» σχετικά με την «αποκρυστάλλωση της διοικητικής έκφρασης». Τονίζει επίσης πως «ο διορισμένος εκ του Υπουργείου Οικονομικών διευθύνων σύμβουλος κ. Μανωλόπουλος - πρώην Διευθυντής του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών -υποκαθιστά στην ουσία όλο το Διοικητικό Συμβούλιο εκμεταλλευόμενος τις εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος κόμματος στις οποίες αρνούμαι να συμμετέχω».

ΝΔ: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας κρίσης

Η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη, τόνισε ότι «η παραίτηση του κ. Γ. Κιμούλη από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του ΚΠΙΣΝ είναι το χρονικό μιας προαναγγελθείσας κρίσης. Με την επιστολή του, επιβεβαίωσε όλα όσα λέγαμε το προηγούμενο διάστημα. "Εσωκομματικές διαπραγματεύσεις", "διοικητική έκφραση κατώτερη των περιστάσεων", "εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος Κόμματος". Και φυσικά, "ούτε και να συναινέσω σε διαδικασίες που μελλοντικά μπορεί να προκαλέσουν υπόνοιες αδιαφάνειας".

»Αλήθεια, τι θέλει να πει με αυτήν τη φράση ο κ. Γ. Κιμούλης; Τι ζητήματα διαφάνειας προκύπτουν; Σε τι έπρεπε να συναινέσει και δεν το έκανε; Η Κυβέρνηση οφείλει εκτός από τη συγγνώμη της για τη νέα κρίση που προκαλεί με τις δικές της επιλογές στο χώρο του Πολιτισμού και της Παιδείας, να δώσει άμεσες και καθαρές απαντήσεις. Ο Έλληνας φορολογούμενος απαιτεί διαφάνεια και λογοδοσία. Περιμένουμε».

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί και τα μεγάλα θέματα του πολιτισμού

«Η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Κιμούλη από την θέση του προέδρου στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος περιέχει σαφείς αιχμές. Αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί και τα μεγάλα θέματα του πολιτισμού. Προφανώς, μας ενδιαφέρει η με υποδειγματικό τρόπο λειτουργία του ΚΠΙΣΝ προς όφελος των πολιτών όπως και η σωστή λειτουργία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Στο θέμα της διαφάνειας δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση. Οι αρμόδιοι υπουργοί, πρέπει να απαντήσουν με σαφήνεια στις κατηγορίες- καταγγελίες», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ.

Ποτάμι: Προδιαγεγραμμένο μπάχαλο η παραίτηση

«Έκκληση προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Εκμεταλλευτείτε τις ασφαλιστικές δικλείδες του συμβολαίου που έχετε υπογράψει με το Δημόσιο. Μην τους αφήνετε ελεύθερους, θα τα καταστρέψουν όλα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Όταν οι επιλογές για σημαντικές διευθυντικές θέσεις γίνονται με κριτήρια μη αξιοκρατικά, αλλά κομματικά ή πρωθυπουργικής παρέας, το αποτέλεσμα είναι το μπάχαλο», τονίζει και επισημαίνει: «Κάποιες φορές το μείγμα των ανθρώπων είναι τέτοιο που δεν μπορούν να κρατηθούν ούτε τα προσχήματα. Το μεγαλύτερο έργο πολιτισμού της χώρας, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, έχοντας περάσει στα χέρια του βαριά νοσούντος ελληνικού Δημοσίου, με τα αρρωστημένα εσωκομματικά μαγειρέματα καθρεφτίζει με τον πλέον καθαρό τρόπο την ανεπάρκεια, τον κακό επαρχιωτισμό, την παλαιοκομματική νοοτροπία και τον άθλιο παραγοντισμό της αριστερής, με ακροδεξιά συμπληρώματα, κυβέρνησης».

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Καπου εδω πρεπει να υπαρχει καποια ειδηση.Ποια να ειναι αυτη,αραγε ;Οτι ο Συριζα καταφερε να δημιουργησει ενα ακομη μπαχαλο,"πυροβολωντας" ,για μια ακομη φορα,εντελως αναιτια, "το ποδι του" ;Οχι βεβαια ! Σε αυτο εχει αποκτησει ειδικοτητα !Στο οτι ο Γιωργος Κιμουλης ,μολις ειδε καποια πραγματα που δεν του αρεσαν,παραιτηθηκε καταγγελοντας ;Οχι βεβαια ! Διοτι ο ανθρωπος εχει μια ιστορια πισω του η οποια καταδεικνυει,σε οποιονδηποτε σκεπτομενο ανθρωπο,οτι ποτε δεν υπηρξε ενα "συνεργασιμο καλο παιδι"απο αυτα τα οποια αφθονουν στην Ελλαδα,και στον χωρο της πολιτικης,ειδικοτερα.Που ,λοιπον, βρισκεται η ειδηση ;Στο οτι ολοι οσοι τον εβριζαν πριν λιγες,μονον,μερες, στα ΜΜΕ ως "δειγμα αναξιοκρατιας και νεποτισμου" τωρα του πλεκουν διθυραμβους για την "καθαρη και αντρικεια σταση του";Οχι βεβαια ! Διοτι ειναι πασιγνωστο οτι αν η "κωλοτουμπα"στην δημοσια ζωη ηταν Ολυμπιακο Αθλημα η χωρα μας θα ειχε εξασφαλλισμενα και τα τρια μεταλλια,στο διηνεκες !Που λοιπον ;Δεν μπορω να το εντοπισω.Παντως,δεν γινεται ! Καπου εδω θα πρεπει να υπαρχει μια ειδηση !
Το ΚΠΙΣΝ να ελέγξει την κατάσταση, ει δυνατόν.Η δωρεά έγινε ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.Τα κριτήρια διοίκησης του ΚΠΙΣΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΑ.