LIVE!

Αυστραλία: Συνελήφθη ηλεκτρολόγος με την κατηγορία ότι βοηθούσε το ΙΚ να αναπτύξει πυραύλους

Αυστραλία: Συνελήφθη ηλεκτρολόγος με την κατηγορία ότι βοηθούσε το ΙΚ να αναπτύξει πυραύλους Facebook Twitter
1

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αυστραλίας, συνέλαβε έναν 42χρονο άνδρα, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί, ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποίησε σε οίκημα σε πολιτεία του Σίδνεϊ, με την κατηγορία πως επιχειρούσε να βοηθήσει το «Ισλαμικό Κράτος» να αναπτύξει πυραυλική τεχνολογία. Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους στην Αυστραλία.


Τα τηλεοπτικά μέσα της Αυστραλίας, έδειξαν εικόνες από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, που πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία Γιούνγκ, που βρίσκεται περίπου 270 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σίδνεϋ, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί, ένας σκύλος της αστυνομίας και αξιωματικοί που έκαναν χρήση ανιχνευτών μετάλλων.


Ο Ιάν Μακ Κάρτνεϊ, υποδιοικητής της αντιτρομοκρατικής που υπάγεται στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας, δήλωσε ότι ο 42χρονος άνδρας θα παραπεμφθεί με την κατηγορία ότι παρείχε σε ισλαμιστική ομάδα συμβουλές για το πώς θα αναπτύξει πυραύλους, πως θα ανιχνεύει κατευθυνόμενους πυραύλους και πως να κατασκευάζει τους δικούς της πυραύλους.


«Επίσης θα υποστηρίξουμε ότι πραγματοποιούσε έρευνες, σχεδίαζε και κατασκεύαζε συστήματα ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες του Ισλαμικού Κράτους, να αναπτύξουν δικούς του τηλεκατεθυνόμενους πυραύλους μεγάλους βεληνεκούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μακ Κάρτνεϊ.


Ένας άλλος αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι ο συλληφθείς σχεδίαζε επίσης μια συσκευή έγκαιρης προειδοποίησης πυραύλων με ακτίνες λέιζερ.


Ο 42χρονος άνδρας που είχε γεννηθεί στην Αυστραλία, φέρεται να είναι ηλεκτρολόγος το επάγγελμα θα παραπεμφθεί σήμερα στην δικαιοσύνη.


Όπως είχε ανακοινώσει πρόσφατα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αυστραλίας περίπου 100 άτομα έχουν εγκαταλείψει την Αυστραλία με προορισμό την Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Διεθνή
1

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο - Ο φόβος της τυραννίας»

LiFO politics / Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο. Αλλάζουν όλα»

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ, Αλέξανδρος Μαλλιάς, μιλά στο Lifo Politics και στη Βασιλική Σιούτη για τη βαθιά πολιτική πόλωση στην Αμερική, για τους θεσμικούς ελέγχους της προεδρικής εξουσίας αλλά και για τα ελληνοτουρκικά και το Ισραήλ που «έκανε τη ζωή των φίλων και συμμάχων του δύσκολη».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο:

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Είδα έναν από τους εγκληματίες» - Οι πρώτες μαρτυρίες των υπαλλήλων

«Για εμάς ήταν απίστευτο ότι οι προθήκες θα μπορούσαν να σπάσουν... ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», δήλωσε μία υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Ο Τζέι Ντι Βανς επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενισχύσει την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι μια διεθνής δύναμη ασφαλείας θα αναλάβει τον αφοπλισμό της οργάνωσης, χωρίς αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Το Βέλγιο μπλοκάρει το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, λόγω νομικών και οικονομικών κινδύνων. Διαβάστε πώς καθυστερεί η απόφαση και τι σημαίνει για το Κίεβο
LIFO NEWSROOM