ΤΕΜΠΗ

Κυπριακό: Μετά τη Γενεύη η τουρκοκυπριακή πλευρά «έχει γίνει αγνώριστη», δηλώνει ο Κασουλίδης

Κυπριακό: Μετά τη Γενεύη η τουρκοκυπριακή πλευρά «έχει γίνει αγνώριστη», δηλώνει ο Κασουλίδης Facebook Twitter
0

Ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης εκτίμησε πως είναι ολοφάνερο ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά ροκανίζει τον χρόνο, ενώ σημείωσε ότι μετά τον Ιανουάριο στη Γενεύη, η τουρκοκυπριακή πλευρά «έχει γίνει αγνώριστη».

Ύστερα από 22 μήνες διαπραγματεύσεων, τόνισε ο κ. Κασουλίδης, ο κ. Ακιντζί δεν θα έπρεπε να είχε αμφιβολίες για τις προθέσεις του Νίκου Αναστασιάδη. Μιλώντας στο ΡΙΚ, παρέπεμψε σε δηλώσεις του Μ. Ακιντζί ότι στόχος είναι η εκ περιτροπής προεδρίας, η ισότητα και η αποτελεσματική συμμετοχή.

Ο κύπριος υπουργός πρόσθεσε πως ο τουρκοκύπριος ηγέτης εκμεταλλεύτηκε την έγκριση της τροπολογίας του ΕΛΑΜ για το ενωτικό δημοψήφισμα, για να προσθέσει στο οπλοστάσιο της Τουρκίας επιχειρήματα υπέρ της παραμονής στρατευμάτων και εγγυήσεων και για να ροκανίσουν τον χρόνο.


Η Τουρκία γνωρίζει ότι πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων σε μια διεθνή διάσκεψη, ανέφερε ο κ. Κασουλίδης, για να υπογραμμίσει πως, από τον Ιανουάριο, τίποτε δεν προχώρησε σε ό,τι αφορά τις εκκρεμότητες των εσωτερικών θεμάτων.


«Εμείς θέλουμε ο διάλογος να συνεχίζεται και τα θέματα να συζητούνται και να εξαντλούνται», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε πως οι δύο ηγέτες έχουν συμφωνήσει να κλείσουν ή να φθάσουν όσο πιο κοντά σε κλείσιμο των εσωτερικών πτυχών.

Διεθνή
0

ΤΕΜΠΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

«Αυτό το φονικό τρομοκρατικό καθεστώς δεν πρέπει να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα που θα του επέτρεπαν να απειλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο πρώτο μήνυμά του μετά την επιχείρηση «βρυχηθμός του λιονταριού» στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ανησυχία στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM