Η ΠΝΟ απειλεί να ξανάδέσει τα πλοία στα λιμάνια

Η ΠΝΟ απειλεί να ξανάδέσει τα πλοία στα λιμάνια Facebook Twitter
0

Με νέες κινητοποιήσεις κάθε μορφής, αν δεν υπάρξουν σύντομα θετικές λύσεις στα αιτήματά τους, προειδοποιεί με σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής, στην οποία εξετάστηκαν μία σειρά από θέματα όπως το συνταξιοδοτικό, το ασφαλιστικό, η εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και το θέμα της ανεργίας των ναυτικών.


Με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί ατομικών συμβάσεων εργασίας, σύμφωνα με τα διεθνή κρατούντα ή και «γερμανικού μοντέλου», η ΠΝΟ αναφέρει ότι η θέση της είναι μία και αταλάντευτη: «Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με περαιτέρω βελτίωση των όρων αυτών, αλλά και οι προσλήψεις των ναυτικών σε όλα τα πλοία που φορολογούνται στην Ελλάδα να γίνονται μέσω του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ)».


Αναφέρει επίσης ότι για την ασφάλεια των επιβατών των πληρωμάτων, αλλά και των ίδιων των πλοίων, παρίσταται άμεση ανάγκη για επανεξέταση των διατάξεων με τις οποίες μειώθηκαν δραστικά οι συνθέσεις των πληρωμάτων στα πλοία της ακτοπλοΐας και Ελλάδα-Ιταλίας.


Για το συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό, καλεί τον υφυπουργό Εργασίας να προχωρήσει σε άμεση ρύθμιση του ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων των ναυτικών, ενώ αναφορικά με το θέμα του ΝΑΤ και την ακίνητη περιουσία του, τονίζει ότι αυτή είναι από δωρεές και ειδικού σκοπού και δεν μπορεί να περιέλθει στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).


«Συμβουλεύουμε τον υφυπουργό Εργασίας πριν βάλει χέρι στα ακίνητα του ΝΑΤ, ας μπει στον κόπο να ερευνήσει πώς περιήλθαν αυτά στην ιδιοκτησία τού Ταμείου μας και για ποιον σκοπό περιήλθαν, και να αφήσει κατά μέρος την «άλωσή τους»» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των ναυτικών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: «Η καρδιά του θα γίνει αετός και θα χτυπάει αλλού» - Συγκινούν οι γονείς του 12χρονου

Ελλάδα / Άρτα: «Η καρδιά του θα γίνει αετός και θα χτυπάει αλλού» - Συγκινούν οι γονείς του 12χρονου

Συγκίνηση προκαλεί η απόφαση των οικογενειών των δύο παιδιών να δωρίσουν τα όργανά τους – «Η καρδιά του θα χτυπάει κάπου αλλού και θα την ακούω», λέει ο πατέρας του 12χρονου
LIFO NEWSROOM
Συνελήφθη ο Ιωάννης Φωστιέρης, πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ – Είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια για τη φωτιά στο Μάτι

Ελλάδα / Συνελήφθη ο Ιωάννης Φωστιέρης, πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ – Είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια για τη φωτιά στο Μάτι

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο φυγόποινος πρώην επικεφαλής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων – Καταζητούνταν μετά την καταδίκη του για την τραγωδία στο Μάτι
LIFO NEWSROOM