ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Η φωτογραφία με τον δολοφόνο του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό του World Press Photo

Η φωτογραφία με τον δολοφόνο του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό του World Press Photo Facebook Twitter
0
Η φωτογραφία με τον δολοφόνο του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό του World Press Photo Facebook Twitter

Το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό του World Press Photo κέρδισε η φωτογραφία του δολοφόνου του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, που τράβηξε ο Τούρκος φωτογράφος Μπουρχάν Οζμπιλιτσί και δείχνει τον Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς με το δάκτυλο στον αέρα, το όπλο στο χέρι και την οργή ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.

Οι κριτές χαιρέτισαν το θάρρος του Οζμπιλιτσί, φωτοειδησεογράφου του Associated Press, ο οποίος τράβηξε τη φωτογραφία αυτή στις 19 Δεκεμβρίου την ώρα που ο 22χρονος αστυνομικός πυροβόλησε με εννέα σφαίρες τον Ρώσο πρεσβευτή στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ.


Η φωτογραφία αυτή, την οποία είδαν 18 εκατομμύρια φορές τις ώρες μετά τη δολοφονία, «κατέγραψε μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της Τουρκίας», δήλωσε ο Οζμπιλιτσί, υπογραμμίζοντας ότι «έπρεπε να κάνει τη δουλειά του»: «ως δημοσιογράφος, δεν μπορούσα να φύγω για να σώσω το τομάρι μου».


Περισσότεροι από 5.000 φωτογράφοι από 125 χώρες υπέβαλαν στον διαγωνισμό περίπου 80.000 φωτογραφίες. Μεταξύ αυτών 45 βραβεύθηκαν σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες.


«Ήταν μια πολύ πολύ δύσκολη απόφαση, όμως τελικά είχαμε την αίσθηση ότι η εικόνα της χρονιάς ήταν μια εκρηκτική εικόνα που μαρτυρά πραγματικά το μίσος της εποχής μας», σχολίασε η Μέρι Φ. Κάλβερτ μέλος της κριτικής επιτροπής σε ανακοίνωση.

0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM