Παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ στη δίκη για τα ασφαλιστικά μέτρα στον ΔΟΛ

Παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ στη δίκη για τα ασφαλιστικά μέτρα στον ΔΟΛ Facebook Twitter
0

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών ενημερώνει ότι κατά την σημερινή δίκη για τα ασφαλιστικά μέτρα και ορισμού ειδικού εκκαθαριστή στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, άσκησε κύρια παρέμβαση υπέρ των δημοσιογράφων του ομίλου.


Η ΕΣΗΕΑ, από κοινού με τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς, στην παρέμβασή της επεσήμανε ότι καμία συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει, χωρίς την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ότι απαιτείται η κατοχύρωση και με την απόφαση του δικαστηρίου, της καταβολής των οφειλομένων στους εργαζομένους του ΔΟΛ.


Επίσης, η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι «οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σταθμίσουν το μέγεθος της κρίσης στα ΜΜΕ και τις επιπτώσεις της, ώστε μέσα από έναν υπεύθυνο διάλογο να υπάρξει θεσμική αντιμετώπιση των προβλημάτων του Τύπου».

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

Οι εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλονται μισθοί από τον περασμένο Αύγουστο, αν και οικονομικά εξουθενωμένοι, επιμένουν να κρατούν ανοιχτές τις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα», τα περιοδικά, τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», καθώς και τις ιστοσελίδες του Οργανισμού.

Η ΕΣΗΕΑ από κοινού με τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς, επεσήμανε στην παρέμβασή της ότι:

  • Καμία συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των δεδουλευμένων τους.
  • Απαιτείται η κατοχύρωση -και με την απόφαση του Δικαστηρίου- της καταβολής της μισθοδοσίας και των οφειλών προς τους εργαζόμενους μέσω της ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Αυτό είναι απαραίτητο για την ομαλή συνέχιση της έκδοσης των εφημερίδων, που είναι στο περίπτερο, επειδή το έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι.

Ταυτόχρονα, όμως, οι πολιτικές δυνάμεις, οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σταθμίσουν το μέγεθος της κρίσης στα ΜΜΕ και τις επιπτώσεις της, ώστε μέσα από έναν υπεύθυνο διάλογο να υπάρξει θεσμική αντιμετώπιση των προβλημάτων του Τύπου.

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομπάμα για Κίμελ: «Η σημερινή κυβέρνηση έχει οδηγήσει την κουλτούρα της ακύρωσης σε νέο και επικίνδυνο επίπεδο»

TV & Media / Ομπάμα για Κίμελ: «Η σημερινή κυβέρνηση έχει οδηγήσει την κουλτούρα της ακύρωσης σε επικίνδυνο επίπεδο»

Το ABC ανακοίνωσε ότι η εκπομπή του Κίμελ θα μείνει εκτός αέρα επ’ αόριστον, με αφορμή ένα σχόλιο του παρουσιαστή για τον φερόμενο δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ
LIFO NEWSROOM
Eurovision 2026: «Είναι αδύνατο να κάνουμε τα στραβά μάτια» - Η Ισπανία θα μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό αν συμμετάσχει το Ισραήλ

TV & Media / Eurovision 2026: «Είναι αδύνατο να κάνουμε τα στραβά μάτια» - Η Ισπανία θα μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό αν συμμετάσχει το Ισραήλ

Είναι η πρώτη από τις «Big Five» του διαγωνισμού που δηλώνουν ανοιχτά ότι θα μποϊκοτάρει τον φετινό διαγωνισμό αν η EBU επιτρέψει να συμμετάσχει το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Γιώργος Μαζωνάκης: «Με έχει μπλοκάρει παντού, του έστειλα στο Instagram για την επέμβαση της μητέρας μας» λέει η αδελφή του

TV & Media / Γιώργος Μαζωνάκης: «Με έχει μπλοκάρει παντού, του έστειλα στο Instagram για την επέμβαση της μητέρας μας» λέει η αδελφή του

«Δυστυχώς ο Γιώργος παρά το ότι ενημερώθηκε, δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν τρόπο μαζί μας» υποστηρίζει η αδελφή του δημοφιλούς τραγουδιστή
LIFO NEWSROOM