Την Τρίτη η απόφαση του Πρωτοδικείου στο αίτημα τεσσάρων τραπεζών για δέσμευση της περιουσίας του ΔΟΛ

Την Τρίτη η απόφαση του Πρωτοδικείου στο αίτημα τεσσάρων τραπεζών για δέσμευση της περιουσίας του ΔΟΛ Facebook Twitter
0

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου που θα κρίνει αν θα «μπλοκάρει» προσωρινά την εκποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και εάν θα εξαιρέσει έναν λογαριασμό από την όλη διαδικασία, ώστε να πληρωθούν οι εδώ και 7 μήνες απλήρωτοι 500 εργαζόμενοι.

 

Σήμερα συζητήθηκε ενώπιον του προέδρου Πρωτοδικών, το αίτημα 4 τραπεζών, οι οποίες ζήτησαν την έκδοση προσωρινής διαταγής για την «μη μεταβολή» της περιουσιακής κατάστασης του Οργανισμού έναντι των υπολοίπων πιστωτών του, ώστε να εισπράξουν τα οφειλόμενα. Στον πρόεδρο άσκησαν πρόσθετη παρέμβαση οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ζήτησαν να εξαιρεθεί από την διαδικασία δέσμευσης ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός, στον οποίο κατατίθενται οι εισπράξεις από τις κυκλοφορίες και τα κέρδη των εντύπων του ΔΟΛ, ώστε να εξασφαλιστεί η πληρωμή μέρους των δεδουλευμένων τους και η βιωσιμότητα των εντύπων, αλλά και να μην μειωθεί η περιουσία του οργανισμού κατά την προετοιμασία της επόμενης διαφαινόμενης φάσης, οπότε και θα τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

 

Η προσφυγή των τραπεζών για την διαδικασία προσωρινής εντολής αφορά το διάστημα, τουλάχιστον μέχρι τις 3 Μαρτίου, οπότε έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της κύριας αίτησής τους για να τεθεί η επιχείρηση υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με βάση το νόμο Δένδια.

 

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Πρωτοδικών στους δικηγόρους των δύο πλευρών, αν και ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου του ζήτησε να εκδώσει την απόφαση αύριο, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο ίδιος έδωσε προθεσμία να καταθέσουν τα σημειώματά τους και θα εκδώσει την απόφασή του στις 10 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Κίτσου: «Μπορεί και αυτός να έχει παραπάνω κιλά, αλλά θα γράψει “πώς έγινε έτσι η Κίτσου"»

TV & Media / Μαρία Κίτσου: «Μπορεί και αυτός να έχει παραπάνω κιλά, αλλά θα γράψει “πώς έγινε έτσι η Κίτσου"»

«Υπάρχει κόσμος που περνάει τα ίδια προβλήματα αλλά τα κάνει προβολή στον άλλον» εξήγησε η ηθοποιός για όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί το τελευταίο διάστημα για τα κιλά της
LIFO NEWSROOM
Τίνα Τέρνερ (1939-2023): Ένας αληθινός θρύλος

Μουσική / Τίνα Τέρνερ: «Ούτε ένας δεν με αγάπησε στη ζωή μου, ούτε καν ο πατέρας και η μάνα μου»

Παρ’ όλες τις επιτυχίες και τις εκρηκτικές εμφανίσεις, η Τίνα Τέρνερ έζησε τα πρώτα σαράντα χρόνια της ζωής της με μοναξιά, κακοποίηση και στερημένη από αγάπη. Ο τρόπος που άφησε πίσω της τον τρόμο και την ενδοοικογενειακή βία και έγινε σύμβολο τόλμης και περηφάνιας και η πορεία της προς τη σαρωτική επιτυχία είναι είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν το παζλ της ζωής της.
M. HULOT
Λουτράκι: «Δεν θέλω να ξαναπώ τίποτα» - Αποχώρησε από ζωντανή σύνδεση η δασκάλα που κατήγγειλε τον 6χρονο

TV & Media / Λουτράκι: «Δεν θέλω να ξαναπώ τίποτα» - Αποχώρησε από ζωντανή σύνδεση η δασκάλα που κατήγγειλε τον 6χρονο

«Δεν ξέρω τι λέει αυτή η κυρία, ήθελε να κάνει τον θεατρινισμό της, ήθελε να βγει στην τηλεόραση για να κάνει αυτό το show» ανέφερε φανερά ενοχλημένος ο Λάμπρος Κωνσταντάρας
LIFO NEWSROOM