ΗΠΑ: H κυβέρνηση θα "συμμορφωθεί προς τις δικαστικές αποφάσεις"

ΗΠΑ: H κυβέρνηση θα "συμμορφωθεί προς τις δικαστικές αποφάσεις" Facebook Twitter
0

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα "συμμορφωθεί προς τις δικαστικές αποφάσεις" αλλά ότι εξακολουθεί να ισχύει η εκτελεστική δράση του διατάγματος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για περιορισμούς στην είσοδο στη χώρα πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες.

 

Η ανακοίνωση εκδόθηκε ώρες μετά την κατεπείγουσα εντολή ομοσπονδιακής δικαστού στη Νέα Υόρκη με την οποία αναστέλλεται προς το παρόν η απέλαση δεκάδων ταξιδιωτών και προσφύγων από τις χώρες αυτές που είχαν εγκλωβιστεί σε αμερικανικά αεροδρόμια.

 

"Τα πρόσωπα αυτά πέρασαν από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και περνούν τη διαδικασία για την είσοδο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους νόμους μας για τη μετανάστευση και τις δικαστικές αποφάσεις", αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM