Παππάς: Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ για να νομοθετήσουμε για τις τηλεοπτικές άδειες

Παππάς: Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ για να νομοθετήσουμε για τις τηλεοπτικές άδειες Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Κατηγορηματικός ότι «δεν υπάρχει περίπτωση εκλογών ή δημοψηφίσματος» εμφανίζεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, και διαβεβαιώνει ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα».

 

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστερήσεων. Αν αυτές επισυμβούν θα οφείλονται στο γεγονός ότι όσοι έχουν πολιτικές σκοπιμότητες, που αυτή τη στιγμή είναι μειοψηφικές, έχουν υπερισχύσει», δηλώνει ο Ν. Παππάς, ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

 

Για την θέση του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής λέει ότι «η Ελλάδα δέχτηκε την παρουσία του χάριν της συμφωνίας. Το αν θα παραμείνει ή όχι πρέπει γρήγορα να το αποφασίσει το ίδιο. Η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα. Αυτό οφείλουν να το κάνουν όλοι». Στην ερώτηση κατά πόσο ηγετικά στελέχη του ΔΝΤ βρίσκονται σε «συμπαιγνία» με το Βερολίνο και τον Β. Σόιμπλε, ο Ν. Παππάς απαντά ότι «ορισμένοι έχουν χρησιμοποιήσει τη στάση του Ταμείου ως δικαιολογία για να καθυστερούν, να διαφωνούν και να ζητούν νέα μέτρα» και προσθέτει ότι «ο κ. Σόιμπλε επιμένει κάθε φορά που μιλάει να εξηγεί ότι δεν μπορεί να πάει στη γερμανική Βουλή χωρίς το Ταμείο να έχει συμμετοχή στο πρόγραμμα. Αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Πρέπει να το λύσει και όχι να προσπαθεί να το εξαγάγει ακόμα μια φορά. Το πιο δύσκολο γι αυτόν σε αυτή τη φάση είναι να εξηγήσει γιατί κατέρρευσαν τα δύο πρώτα προγράμματα».

 

Ο Ν. Παππάς στην ερώτηση αν ο σκληρός πυρήνας των δανειστών έχει ως στόχο την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα απαντά ότι «είναι λογικό οι σκληροί πυρήνες της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής Δεξιάς να δυσκολεύονται να αποδεχθούν αυτή πραγματικότητα» μιας αριστερής προοδευτικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα, που πετυχαίνει τη δημοσιονομική ισορροπία και βάζει τη χώρα στη φάση της ανάκαμψης. Αποκλείει μάλιστα κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες. «Δεν υπάρχει περίπτωση εκλογών», διαβεβαιώνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

 

Ερωτηθείς εφόσον υπάρξει πλεόνασμα και το 2017 αν θα δοθεί εκ νέου επίδομα στους συνταξιούχους, ο κ. Παππάς απαντά ότι η κυβέρνηση αισιοδοξεί πως «και πλεόνασμα θα υπάρξει και θα μοιραστεί εκ νέου σε όσους έχουν ανάγκη», ενώ για την επιστολή Τσακαλώτου λέει πως με αυτή «κλειδώσαμε την παροχή στους συνταξιούχους και ξεκλειδώσαμε τα μέτρα για το χρέος. Και αν ήταν τόσο εύκολο με μια επιστολή να δίνουμε 600 εκατομμύρια στους συνταξιούχους και να παίρνουμε μέτρα για το χρέος, θα εισηγηθούμε στον Τσακαλώτο να το ξανακάνει». Χαρακτηρίζει δε «κατάπτυστη» την στάση του κυρίου Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να εξεταστεί ενδεχόμενο συνεργασίας με την Δημοκρατική Συμπαράταξη, με δεδομένο ότι στην Ευρώπη ο Αλέξης Τσίπρας καλλιεργεί άριστες σχέσεις με τη Σοσιαλδημοκρατία, ο Νίκος Παππάς, επισημαίνει ότι «μέσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη αναπτύσσονται προβληματισμοί για τα όρια που μπορεί να έχει η διαρκής ταύτιση με τη Δεξιά», προσθέτοντας ότι «οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές βλέπουν στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού έναν αξιόπιστο σύμμαχο στην προσπάθεια ρηγμάτωσης των πολιτικών λιτότητας».

 

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Παππάς τονίζει ότι «περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και με βάση τα χρονοδιαγράμματα που θα βάλει στο τραπέζι θα νομοθετήσουμε για το ενδιάμεσο διάστημα μέχρι την αδειοτότηση. Νομίζω ότι έχουν καταλάβει άπαντες ότι δωρεάν πανελλαδική εκπομπή δεν υπάρχει πλέον», τονίζει.

 
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM