Τσαβούσογλου: Άγκυρα και Μόσχα πιστεύουμε πως πίσω από τη δολοφονία Καρλόφ κρύβεται ο Γκιουλέν

Τσαβούσογλου: Άγκυρα και Μόσχα πιστεύουμε πως πίσω από τη δολοφονία Καρλόφ κρύβεται ο Γκιουλέν Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι ότι η Άγκυρα και η Μόσχα πιστεύουν ότι οι υποστηρικτές του μουσουλμάνου πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν βρίσκονται πίσω από την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ, επισήμαναν πηγές από το υπουργείο σήμερα και μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.


Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Τζον Κέρι, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επισήμανε ότι «η Τουρκία και η Ρωσία γνωρίζουν ότι πίσω από την επίθεση εναντίον του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ είναι η FETO», ακρωνύμιο του δικτύου του Γκιουλέν, σύμφωνα με το Ανατολή.

Ο δήμαρχος της Αγκυρας Μελίχ Γκετσέκ έγραψε επίσης χθες τον λογαριασμό του στο Twitter ότι ο δράστης είναι πιθανόν να συνδέεται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.


Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, δήλωσε χθες το βράδυ ότι είναι «σοκαρισμένος και βαθιά θλιμμένος» για την δολοφονία του Ρώσου διπλωμάτη, την οποία χαρακτήρισε «ειδεχθή ενέργεια».

«Καταδικάζω με τον εντονότερο τρόπο αυτήν την αποκρουστική τρομοκρατική πράξη», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ιεροκήρυκας. «Καμία τρομοκρατική πράξη δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, όποιοι και αν είναι οι δράστες και τα κίνητρά τους», αναφέρει. «Ο τουρκικός λαός και ο κόσμος περιμένουν από την κυβέρνηση μία έρευνα για τις συνθήκες αυτού του γεγονότος, την αναγνώριση αυτών που οδήγησαν τον δράστη και την διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε μία τέτοια επίθεση να μη επαναληφθεί στο μέλλον», προσθέτει ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

Διεθνή / Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

«Δεν υπάρχει θέση σε κανένα πανεπιστήμιο στην Αμερική, σε κανένα μέρος στην Αμερική για αντισημιτισμό, ρητορική μίσους ή απειλές βίας οποιουδήποτε είδους», δήλωσε παράλληλα ο Τζο Μπάιντεν
NEWSROOM
Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Διεθνή / Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα απορρίψει το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, ωστόσο ο υπουργός 'Αμυνας Μπόρις Πιστόριους τάχθηκε πρόσφατα υπέρ της επανεισαγωγής της
NEWSROOM
Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Διεθνή / Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Δημοσίευμα του The Hill ερευνά το γεγονός ότι οι single γυναίκες στις ΗΠΑ αποκτούν κατοικία με περισσότερη ευκολία από τους single άνδρες, παρά το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα
NEWSROOM
IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Διεθνή / IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι «4 όλμοι εκτοξεύθηκαν από την περιοχή της Ράφα προς το ισραηλινό έδαφος, μετά τις σειρήνες που ήχησαν στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ»
NEWSROOM