Βολιβιανός υπουργός Άμυνας για την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία: «Ήταν δολοφονία»

Βολιβιανός υπουργός Άμυνας για την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία: «Ήταν δολοφονία» Facebook Twitter
0

Αναφερόμενος στην αεροπορική τραγωδία στο Μεντεγίν που στοίχισε τη ζωή σε 71 ανθρώπους και αφάνισε ολόκληρη την ποδοσφαιρική ομάδα της Σαπεκοένσε, ο υπουργός Άμυνας της Βολίβίας, Ρέιμι Φερέιρα τη χαρακτήρισε δολοφονία και όχι δυστύχημα.

Η αεροπορική τραγωδία, όπου σκοτώθηκαν 71 άνθρωποι και αφανίστηκε ολόκληρη η ομάδα της Σαπεκοένσε, δεν μπορεί, σύμφωνα με τον Ρειμί Φερέιρα, να αναφέρεται ως δυστύχημα. «Αν ο πιλότος είχε συμμορφωθεί με τις διατάξεις της νομοθεσίας ή αν είχε δώσει το σήμα κινδύνου μέσα στον χρόνο που έπρεπε, αυτή η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί,» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στις 28 Νοεμβρίου, στους λόφους της περιοχής του Μεντεγίν, στην Κολομβία, έγινε η συντριβή του αεροπλάνου. Ο πιλότος ταξίδευε με ανεπαρκή ποσότητα καυσίμων, κάτι που σύμφωνα με τον Υπουργό Αμυνας της Βολιβίας, Ρειμί Φερέιρα «δεν μπορεί να είναι σύμπτωση». «Αυτό που συνέβη στο Μεντεγίν ήταν μια δολοφονία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, οι έρευνες για τις συνθήκες της αεροπορικής τραγωδίας βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Οι εισαγγελείς στη Βολιβία, τη Βραζιλία και την Κολομβία , διεξάγουν κοινή έρευνα για το περιστατικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM