H Β. Κορέα θρηνεί το θάνατο του Κάστρο με εθνικό πένθος

H Β. Κορέα θρηνεί το θάνατο του Κάστρο με εθνικό πένθος Facebook Twitter
0

Τριήμερο πένθος κήρυξε το καθεστώς της Βόρειας Κορέας για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, που σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν «στενός φίλος» και «ηρωικός  σύμμαχος στον κοινό αγώνα απέναντι στην επιθετικότητα των ΗΠΑ».

Οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας κυματίζουν μεσίστιες ως ένδειξη σεβασμού για τον ηγέτη της κουβανέζικης επανάστασης ενώ στον σταθμό του μετρό της Πιονγιάνγκ, οι επιβάτες βλέπουν ένα γυάλινο κουτί που περιέχει νεκρολογία του Κάστρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του κόμματος, Rodong Sinmun.

Παράλληλα, μια φωτογραφία του Κάστρο με πλήρη στρατιωτική ενδυμασία είναι πλαισιωμένη από μαύρο πλαίσιο, υπενθυμίζοντας την επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα, το 1986, όταν συνάντησε τον Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Σημειώνεται επίσης ότι στον κουβανό ηγέτη απονεμήθηκε ο τίτλος του «ήρωα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (Βόρεια Κορέα)»  για τις προσπάθειές του για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών "δίνοντας την αντιιπεριαλιστική πάλη ενάντια στις ΗΠΑ".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM