Η πρώτη μεγάλη χιονοθύελλα πλήττει τις ΗΠΑ

Η πρώτη μεγάλη χιονοθύελλα πλήττει τις ΗΠΑ Facebook Twitter
0


H πρώτη μεγάλη χειμερινή καταιγίδα της σεζόν στις ηπειρωτικές ΗΠΑ σάρωσε χθες τις βορειότερες Μεγάλες Πεδιάδες με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους, δημιουργώντας συνθήκες χιονοθύελλας σε περιοχές της Νότιας Ντακότας και της Μινεσότας.


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για χειμερινή καταιγίδα για την κεντρική Μινεσότα και προειδοποιήσεις για χιονοθύελλες στην ευρύτερη περιοχή.


«Αναφέρουμε ισχυρή χιονόπτωση και ανέμους» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Γραφείου Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών της Κομητείας Μόρισον Βικτόρια Ίνγκραμ σε τηλεφωνική επικοινωνία, προσθέτοντας ότι το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει από 13 εκατοστά έως σε 33 εκατοστά.


Η Μετεωρολογική Υπηρεσία επισήμανε ότι οι ολοένα και ισχυρότερες ριπές ανέμων, η ταχύτητα των οποίων θα μπορούσε να ανέλθει σε 89 χιλιόμετρα την ώρα σε συνδυασμό με τις χιονοπτώσεις, ενδεχομένως θα προκαλέσουν συνθήκες χιονοθύελλας στην κεντροδυτική Μινεσότα και την ανατολική Νότια Ντακότα.


Τα καιρικά φαινόμενα εντάθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής τοπική ώρα και το βράδυ και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην περιοχή Άροου Χεντ της Μινεσότας.


Στο Έβεργκριν του Κολοράντο η έντονη χιονόπτωση προκάλεσε την Πέμπτη καραμπόλα 20 οχημάτων στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 70 με αποτέλεσμα να κλείσει τμήμα του, σύμφωνα με τις αρχές. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ