Σε συναγερμό το αεροδρόμιο του Ρότερνταμ λόγω τρομοκρατικής απειλής

Σε συναγερμό το αεροδρόμιο του Ρότερνταμ λόγω τρομοκρατικής απειλής Facebook Twitter
0

Σε συναγερμό τέθηκε σήμερα το αεροδρόμιο του Ρότερνταμ - Χάγης, αφού οι αστυνομικές αρχές της Ολλανδίας έλαβαν ένα «ανώνυμο μήνυμα» που έκανε λόγο για ενδεχόμενη απειλή.

«Η στρατιωτική αστυνομία και η αστυνομία ξεκίνησαν έρευνα μετά τον συναγερμό αυτό» και «έλαβαν ορισμένα επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο υπηρεσίες.

Άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας, με βαρύ οπλισμό, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη, ελέγχουν επίσης τα λεωφορεία και άλλα οχήματα και έχουν πάρει θέση μπροστά στην αίθουσα αναχωρήσεων και στην είσοδο του χώρου στάθμευσης του αεροδρομίου, που απέχει έξι χιλιόμετρα από το Ρότερνταμ.

Ένας εκπρόσωπος της στρατιωτικής αστυνομίας ανέφερε ότι δεν έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς το αεροδρόμιο. Στον ιστότοπο του αεροδρομίου δεν γίνεται λόγος για καθυστερήσεις ή αναβολές δρομολογίων.

Η Ολλανδία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από πέρσι, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού. Η ολλανδική αντιτρομοκρατική υπηρεσία (NCTV) προειδοποίησε την Δευτέρα ότι η τρομοκρατική απειλή μπορεί να ενταθεί αν ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ και επιστρέψουν στη χώρα οι Ολλανδοί μαχητές του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Διεθνή / Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Αφορμή για τον σχεδιαζόμενο αποκλεισμό των πόλεων αποτέλεσε η βία που χρησιμοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την αστυνομία κατά φοιτητών σε μπλόκα και επίσης η προσπάθεια αστυνομικών, το βράδυ της Τετάρτης, να εισέλθουν διά της βίας στη Νομική.
LIFO NEWSROOM