Σκληρή ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας προειδοποιεί τις ΗΠΑ για μη συμφωνημένους βομβαρδισμούς

Σκληρή ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας προειδοποιεί τις ΗΠΑ για μη συμφωνημένους βομβαρδισμούς Facebook Twitter
0

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, διά του επισήμου εκπροσώπου του Ίγκορ Κονασένκοφ, προειδοποιεί «τους εκπροσώπους της CIA και του Πενταγώνου που βρίσκονται -όπως λέει- πίσω από τις "διαρροές" που είδαν το φως της δημοσιότητας σε δυτικά ΜΜΕ, αναφορικά με την πιθανότητα του Λευκού Οίκου να εξαπολύσει βομβαρδισμούς κατά θέσεων του συριακού στρατού...».


Ο Κονασένκοφ, με δήλωση την οποία δίνει το πρακτορείο ΡΙΑ ΝΟΒΟΣΤΙ, εξηγεί ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν αποτελεσματικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας C-200, Μπούκ κ.ά. των οποίων η τεχνική κατάσταση βελτιώθηκε και αποκαταστάθηκε.

Εκτός αυτού, θυμίζω στους Αμερικανούς "στρατηγούς" ότι τον εναέριο χώρο στις ρωσικές βάσεις στο Χμεϊμίμ και την Ταρσό καλύπτουν πλήρως τα αντιπυραυλικά συστήματα C-300 και C-400 και η ακτίνα δράσης τους μπορεί να αποτελέσει οδυνηρή έκπληξη για οποιοδήποτε ιπτάμενο αντικείμενο, λέει ο Κονασένκοφ, αποκαλώντας τους θιασώτες μιας αμερικανικής επίθεσης στη Συρία "ερασιτέχνες".


Τα πληρώματα των ρωσικών συστημάτων, εξηγεί, δεν θα έχουν το χρόνο να διευκρινίσουν μέσω της "απ΄ευθείας" σύνδεσης το ακριβές πρόγραμμα πτήσης και σε ποιον ανήκει το ιπτάμενο αντικείμενο. Οι αυταπάτες των ερασιτεχνών του είδους περί ύπαρξης "αοράτων" αεροσκαφών μπορεί να τσακιστούν πάνω στη ζοφερή γι΄ αυτούς πραγματικότητα.
Το πιο σημαντικό, καταλήγει ο Κονασένκοφ, είναι ότι στο έδαφος της Συρίας βρίσκεται η πλειοψηφία των Ρώσων αξιωματικών, που η επίπονη δουλειά τους έχει συμβάλλει στην ειρήνευση σε 732 πληθυσμιακά κέντρα και την επιστροφή στην ειρηνική ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Σύρων. Οποιαδήποτε πλήγματα σε έδαφος που ελέγχεται από τη συριακή κυβέρνηση αποτελεί ανοικτή απειλή για τους Ρώσους στρατιωτικούς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Διεθνή / «Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Royce Lamberth, δήλωσε ότι ο νόμος απαγορεύει στους υπαλλήλους των φυλακών να στερούν αυθαίρετα από τους κρατούμενους φάρμακα και άλλες διευκολύνσεις για τον τρόπο ζωής που το δικό τους ιατρικό προσωπικό έχει κρίνει ότι είναι κατάλληλες
LIFO NEWSROOM
Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Διεθνή / Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Μετά την αποφυλάκισή του για τον θάνατο του πρώτου ατόμου που χρησιμοποίησε την κάψουλα, υπέστη σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, έπεσε από τον τρίτο όροφο του διαμερίσματός του στη Ζυρίχη και πέθανε με υποβοηθούμενη ευθανασία στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
Τζόναθαν Τζος: Ο σύζυγος του ηθοποιού ισχυρίζεται πως η δολοφονία του είχε ομοφοβικά κίνητρα

Διεθνή / Τζόναθαν Τζος: Ο σύζυγος του ηθοποιού ισχυρίζεται πως η δολοφονία του είχε ομοφοβικά κίνητρα

«Το σπίτι μας κάηκε μετά από δύο χρόνια απειλών από άτομα της περιοχής, που επανειλημμένα μας έλεγαν ότι θα το κάψουν. Αναφέραμε αυτές τις απειλές στις αρχές πολλές φορές, αλλά δεν έγινε τίποτα», ανέφερε ο σύζυγός του ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Δικαίωση για το «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά: Η Γαλλία προωθεί μεταθανάτια αποκατάσταση για τον Άλφρεντ Ντρέιφους

Διεθνή / Δικαίωση για το «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά: Η Γαλλία προωθεί μεταθανάτια αποκατάσταση για τον Άλφρεντ Ντρέιφους

Πάνω από έναν αιώνα μετά την άδικη καταδίκη του, η Γαλλία κάνει το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του Άλφρεντ Ντρέιφους, με πρόταση για μεταθανάτια προαγωγή και ταφή στο Πάνθεον
LIFO NEWSROOM