Συρία: Στους 32 οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε γάμο

Συρία: Στους 32 οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε γάμο Facebook Twitter
0

Συρία: Στους 32 οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε γάμο Facebook Twitter

 

Τριάντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα το βράδυ σε μια επίθεση αυτοκτονίας στη διάρκεια γαμήλιας τελετής στην πόλη Χάσακα στη βορειοανατολική Συρία, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα μια ιατρική πηγή.

 

 

Επίσης περίπου 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε μέσα σε μια αίθουσα στο χωριό Ταλ Ταουίλ, βόρεια της Χάσακα, όπου γινόταν ο γάμος ενός μέλους κουρδικού κόμματος.

 

Από την πλευρά του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ χθες είχε κάνει λόγο για 22 νεκρούς. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι νεόνυμφοι είναι σώοι.

 

Ο άνδρας είναι ο Ζαραντέστ Μουστάφα Φατίμι και προέρχεται από μια ισχυρή οικογένεια, η οποία συμμετέχει στη διοίκηση της ημιαυτόνομης περιοχής στη βόρεια Συρία.

 

 

Ο Φατίμι είναι επίσης μέλος του τοπικού κουρδικού κόμματος, ενώ το Παρατηρητήριο επεσήμανε ότι μάχεται στο πλευρό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, μιας αραβοκουρδικής συμμαχίας που πολεμά εναντίον του ΙΚ με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

 

Το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ένα μέλος του άνοιξε πυρ «σε μια μεγάλη συγκέντρωση» Κούρδων μαχητών κοντά στη Χάσακα, προτού πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφερε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που δεν αναφέρεται σε γαμήλια τελετή, από την επίθεση σκοτώθηκαν 40 άνθρωποι.

 

Η πόλη Χάσακα βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων και είναι συχνά στόχος του ΙΚ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM