Βομβαρδίστηκαν τα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία του Χαλεπιού

Βομβαρδίστηκαν τα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία του Χαλεπιού Facebook Twitter
EPA/SANA HANDOUT
0

Τα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία στο πολιορκημένο ανατολικό Χαλέπι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, μετά από καταστροφικούς βομβαρδισμούς από αεροπορικές επιδρομές στη διάρκεια της νύχτας και το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους βομβαρδισμούς, που μάρτυρας περιέγραψε ως «καταστροφικούς και χωρίς προηγούμενο στην ιστορία», έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.

Τα δυο νοσοκομεία ήταν γνωστά στους τοπικούς γιατρούς ως Μ2 και Μ10 , ώστε να μην είναι γνωστές οι θέσεις τους. Την Τετάρτη το πρωί, οι γιατροί του νοσοκομείου Μ2 εμφανίστηκαν για τη θεραπεία των τραυματιών, λέγοντας, σύμφωνα με την Guardian, ότι είχαν κρυφτεί στα υπόγεια για να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς.

"Το πολεμικό αεροπλάνο πέταξε πάνω μας και άρχισε αμέσως να ρίχνει βλήματα σε αυτό το νοσοκομείο»  είπε ο Mohammad Abu Rajab, ένας ακτινολόγος στο νοσοκομείο, στο Reuters. 


Οι βόμβες χτύπησαν γεννήτριες οξυγόνου και ανάγκασαν το προσωπικό να μεταφέρει τους ασθενείς σε άλλο νοσοκομείο στην περιοχή. 

Μια νοσοκόμα σε μήνυμά της στο διαδίκτυο μέσα από το καταφύγιο παρακάλεσε τους δημοσιογράφους να μην παίρνουν εικόνες. «Η αξιοπρέπεια μας είναι εξαιρετικά πολύτιμη», τόνισε. Στο ανατολικό Χαλέπι έχουν μείνει μόνο 30 γιατροί.

Εκτός των νοσοκομείων χτυπήθηκε όμως και  αρτοποιείο στη συνοικία αλ-Maadi, από πυρά πυροβολικού, στις 3 το πρωί, αφήνοντας τουλάχιστον έξι νεκρούς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Περίπου 250.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι είναι ακόμα στο Χαλέπι, στην ανατολική πλευρά της πόλης, που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Η ανάπτυξη των βομβαρδισμών από το καθεστώς Άσαντ και τα ρωσικά αεροσκάφη ερμηνεύεται ως μιας προσπάθεια της Μόσχας να ολοκληρώσει σύντομα την πολιορκία της πόλης.  Μια νίκη στο Χαλέπι θα είναι ένα σημαντικό όφελος για τον Άσαντ, καθώς θα του επιτρέψει να επανακτήσει τον έλεγχο των πόλεων, υποβαθμίζοντας έτσι την εξέγερση σε αγροτική.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM