Όλιβερ Στόουν: Οι Αμερικανοί έχουν να ψηφίσουν ή την πολεμοχαρή ή τον τρελό

Όλιβερ Στόουν: Οι Αμερικανοί έχουν να ψηφίσουν ή την πολεμοχαρή ή τον τρελό Facebook Twitter
2

Οι ψηφοφόροι στις ΗΠΑ βρίσκονται ενώπιον μιας αδύνατης επιλογής. Να ψηφίσουν την «πολεμοχαρή» Χίλαρι Κλίντον ή τον «τρελό» Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην ελβετική τηλεόραση.


«Οι πολίτες δεν συμπαθούν (την Χίλαρι Κλίντον). Νιώθουν ότι ψεύδεται, πως τους περιπαίζει» υπογράμμισε ο διάσημος δημιουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο RTS.


«Βρισκόμαστε μεταξύ σφύρας και άκμονος» συνέχισε ο Όλιβερ Στόουν που αποκάλεσε τον μεγιστάνα «επικίνδυνο».


Εντούτοις ο Αμερικανός σκηνοθέτης εκτιμά ότι η Χίλαρι Κλίντον θα επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον Στόουν, οι πολίτες πρέπει να αναμένουν ότι θα είναι «πολύ πιο επιθετική» σε σύγκριση με τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είτε πρόκειται για τη συριακή κρίση είτε πρόκειται για τις σχέσεις με τη Ρωσία.


Ο Όλιβερ Στόουν θεωρεί επίσης ότι η Χίλαρι Κλίντον καθοδηγείται από τις ίδιες «παρορμήσεις» με την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, φέρνοντας ως παράδειγμα την στάση της υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη και το Ιράκ.


Αναφορικά με τον δισεκατομμυριούχο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο κινηματογραφιστής παραδέχεται ότι είναι «γοητευτικός» και ισχυρός προκειμένου να κάνει πράγματα «που θα προβληθούν στην τηλεόραση» όμως προειδοποιεί ότι «κρύβει έναν τρελό μέσα του».


«Όλα διακυβεύονται επομένως μεταξύ μιας πολεμοχαρούς και ενός τρελού» συμπέρανε ο σκηνοθέτης, η τελευταία ταινία του οποίου είναι ένα θρίλερ με θέμα τον Έντουαρντ Σνόουντεν, τον πρώην σύμβουλο της NSA που αποκάλυψε το 2013 το παγκόσμιο σύστημα κατασκοπείας των επικοινωνιών και του Διαδικτύου από τις ΗΠΑ.

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Moby προσφέρει δωρέαν την μουσική του και έχει γίνει «ο παράξενος γέρος που θα δεις στα βουνά»

Πολιτισμός / Γιατί ο Moby προσφέρει δωρέαν την μουσική του και έχει γίνει «ο παράξενος γέρος που θα δεις στα βουνά»

Νηφάλιος πλέον και με αρκετά χρόνια να τον χωρίζουν από τις μέρες της απόλυτης δόξας, ο Moby τα τελευταία χρόνια κάνει κάτι που λίγοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες τολμούν
LIFO NEWSROOM
Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Χορός / Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Maguy Marin, Χρήστος Παπαδόπουλος, Damien Jalet, Omar Rajeh και άλλα εμβληματικά ονόματα του χορού πρωταγωνιστούν στις 20 παραστάσεις του φετινού προγράμματος του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18-27 Ιουλίου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ρωμαϊκή Εποχή: Η «καλύτερη ένδειξη» μέχρι σήμερα ότι οι μονομάχοι πάλευαν με λιοντάρια σε έναν σκελετό

Πολιτισμός / Ρωμαϊκή Εποχή: Η «καλύτερη ένδειξη» μέχρι σήμερα ότι οι μονομάχοι πάλευαν με λιοντάρια σε έναν σκελετό

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε φυσικές αποδείξεις για μονομάχους που πάλευαν, ή συμμετείχαν σε ένα θέαμα, με μεγάλες γάτες όπως τα λιοντάρια» σύμφωνα με τους ειδικούς
LIFO NEWSROOM