Ο Τραμπ υπέρ των αστυνομικών ελέγχων και ερωτήσεων σε περαστικούς στο πεζοδρόμιο

Ο Τραμπ υπέρ των αστυνομικών ελέγχων και ερωτήσεων σε περαστικούς στο πεζοδρόμιο Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, σχολίασε θετικά χθες σε εκκλησία Αφροαμερικανών τη μέθοδο της αστυνομίας να σταματά και να ερευνά περαστικούς στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οπλοφορούν ή όχι. Από την άλλη μεριά, η μέθοδος αυτή αστυνομικής έρευνας έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες, αλλά και ερωτήματα νομικής φύσης για την εγκυρότητά της.

 

Η τακτική αυτή, κατά την οποία οι αστυνομικοί σταματούν πεζούς στο πεζοδρόμιο, τους κάνουν ερωτήσεις, αλλά και σωματική έρευνα, άρχισε να εφαρμόζεται στη Νέα Υόρκη, την περίοδο που ήταν δήμαρχος ο Ρούντι Τζουλιάνι, σήμερα, από τους κορυφαίους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

 

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την εφαρμογή της μεθόδου πίεσαν τις αστυνομικές διοικήσεις στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο, αλλά και στο Νιούαρκ, να περιορίσουν την εφαρμογή της, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην παρακολούθηση υπόπτων, αλλά και στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης των αστυνομικών.

 

“Θα εφαρμόσω τη μέθοδο αυτή, με τη σωματική έρευνα και τις ερωτήσεις στο πεζοδρόμιο,” δήλωσε ο Τραμπ, στη διάρκεια κλειστής προεκλογικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News στο Κλίβελαντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο ίδιος, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των Αμερικανών πολιτών.

 

“Θα εξετάσω την κατάσταση. Θα δω τι γίνεται στο Σικάγο. Σκέφτομαι την τακτική αυτή των ερευνών στο πεζοδρόμιο. Στη Νέα Υόρκη δούλεψε με άριστο τρόπο,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

 

Ωστόσο, η διακοπή της εφαρμογής της στη Νέα Υόρκη, είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα στην εκλογή του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο, το 2013, ο οποίος ανήκει στους Δημοκρατικούς.

 

Καθώς οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον βρίσκονται στην τελική προεκλογική ευθεία για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, τα προεκλογικά τους επιτελεία ενδιαφέρονται άμεσα για την αύξηση της πολιτικής διείσδυσής τους, στους Αφροαμερικανούς ψηφοφόρους, αλλά και στους ψηφοφόρους των μειονοτήτων, στους οποίους φαίνεται ότι η Κλίντον έχει το προβάδισμα. Από την άλλη μεριά, ο Τραμπ, διαμορφώνει ένα προεκλογικό προφίλ προεδρικού υποψηφίου που είναι βασισμένο στη αρχή της τήρησης “του νόμου και της τάξης.”

 

Έτσι, οι εξαγγελίες του, προκαλούν την αντίδραση της Χίλαρι Κλίντον που τις χαρακτηρίζει ως επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων και της ελευθερίας των πολιτών, που ζουν στις ΗΠΑ.

 

Από την άλλη μεριά, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ υποστηρίζει ότι η μέθοδος των ερωτήσεων και της σωματικής έρευνας στο πεζοδρόμιο γνωστή ως “Stop and Frisk” μείωσε την εγκληματικότητα στη Νέα Υόρκη, την περίοδο της δημαρχίας του Τζουλιάνι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Διεθνή / Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Η Τουρκία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την καλυτέρευση των σχέσεων με τη Δύση τα τελευταία χρόνια για να προσθέσει 40 Eurofighter Typhoon, για τα οποία υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία τον Ιούλιο, και μελλοντικά αμερικανικά F-35
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Διεθνή / Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «fake news», επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να οδηγηθούν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Διεθνή / Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την μεταφορά μίας εγκύου, όπως και εκείνες όπου πυροσβέστες αναγκάζονται να αναλάβουν τον ρόλο του μαιευτήρα
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Διεθνή / Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά να εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Η πρόεδρος του Λούβρου ζητά αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά τη μεγάλη ληστεία ιστορικών κοσμημάτων. Σχέδιο για νέο αστυνομικό τμήμα και εκσυγχρονισμό βιντεοεπιτήρησης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Διεθνή / Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται για αποζημίωση λόγω ομοσπονδιακών ερευνών, στις οποίες υπεβλήθη κατά τη διάρκεια και μετά την πρώτη του θητεία
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Διεθνή / Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια «κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»
LIFO NEWSROOM