Ο Τραμπ υπέρ των αστυνομικών ελέγχων και ερωτήσεων σε περαστικούς στο πεζοδρόμιο

Ο Τραμπ υπέρ των αστυνομικών ελέγχων και ερωτήσεων σε περαστικούς στο πεζοδρόμιο Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, σχολίασε θετικά χθες σε εκκλησία Αφροαμερικανών τη μέθοδο της αστυνομίας να σταματά και να ερευνά περαστικούς στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οπλοφορούν ή όχι. Από την άλλη μεριά, η μέθοδος αυτή αστυνομικής έρευνας έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες, αλλά και ερωτήματα νομικής φύσης για την εγκυρότητά της.

 

Η τακτική αυτή, κατά την οποία οι αστυνομικοί σταματούν πεζούς στο πεζοδρόμιο, τους κάνουν ερωτήσεις, αλλά και σωματική έρευνα, άρχισε να εφαρμόζεται στη Νέα Υόρκη, την περίοδο που ήταν δήμαρχος ο Ρούντι Τζουλιάνι, σήμερα, από τους κορυφαίους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

 

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την εφαρμογή της μεθόδου πίεσαν τις αστυνομικές διοικήσεις στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο, αλλά και στο Νιούαρκ, να περιορίσουν την εφαρμογή της, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην παρακολούθηση υπόπτων, αλλά και στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης των αστυνομικών.

 

“Θα εφαρμόσω τη μέθοδο αυτή, με τη σωματική έρευνα και τις ερωτήσεις στο πεζοδρόμιο,” δήλωσε ο Τραμπ, στη διάρκεια κλειστής προεκλογικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News στο Κλίβελαντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο ίδιος, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των Αμερικανών πολιτών.

 

“Θα εξετάσω την κατάσταση. Θα δω τι γίνεται στο Σικάγο. Σκέφτομαι την τακτική αυτή των ερευνών στο πεζοδρόμιο. Στη Νέα Υόρκη δούλεψε με άριστο τρόπο,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

 

Ωστόσο, η διακοπή της εφαρμογής της στη Νέα Υόρκη, είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα στην εκλογή του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο, το 2013, ο οποίος ανήκει στους Δημοκρατικούς.

 

Καθώς οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον βρίσκονται στην τελική προεκλογική ευθεία για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, τα προεκλογικά τους επιτελεία ενδιαφέρονται άμεσα για την αύξηση της πολιτικής διείσδυσής τους, στους Αφροαμερικανούς ψηφοφόρους, αλλά και στους ψηφοφόρους των μειονοτήτων, στους οποίους φαίνεται ότι η Κλίντον έχει το προβάδισμα. Από την άλλη μεριά, ο Τραμπ, διαμορφώνει ένα προεκλογικό προφίλ προεδρικού υποψηφίου που είναι βασισμένο στη αρχή της τήρησης “του νόμου και της τάξης.”

 

Έτσι, οι εξαγγελίες του, προκαλούν την αντίδραση της Χίλαρι Κλίντον που τις χαρακτηρίζει ως επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων και της ελευθερίας των πολιτών, που ζουν στις ΗΠΑ.

 

Από την άλλη μεριά, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ υποστηρίζει ότι η μέθοδος των ερωτήσεων και της σωματικής έρευνας στο πεζοδρόμιο γνωστή ως “Stop and Frisk” μείωσε την εγκληματικότητα στη Νέα Υόρκη, την περίοδο της δημαρχίας του Τζουλιάνι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ επιβάλλει 100.000 δολάρια για βίζα H-1B: Τι σημαίνει για τους ξένους εργαζόμενους στις ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ επιβάλλει 100.000 δολάρια για βίζα H-1B: Τι σημαίνει για τους ξένους εργαζόμενους στις ΗΠΑ

Εκτός από τη νέα χρέωση για τις βίζες, ο Τραμπ υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα που εισάγει ένα πρόγραμμα "Χρυσής Κάρτας", το οποίο θα επιτρέπει σε άτομα να αγοράσουν αμερικανική κατοικία για 1 εκατομμύριο δολάρια
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να πουλήσουν όπλα αξίας 6 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να πουλήσουν όπλα αξίας 6 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν την υποστήριξή τους παρά την αυξανόμενη διεθνή πίεση προς το Ισραήλ και τις προσπάθειες ενός αυξανόμενου αριθμού Δημοκρατικών γερουσιαστών να εμποδίσουν την πώληση όπλων στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Εσθονία: Η κυβέρνηση θα αιτηθεί την ενεργοποίηση του Άρθρου 4 του ΝΑΤΟ μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου από τη Ρωσία

Διεθνή / Εσθονία: Η κυβέρνηση θα αιτηθεί την ενεργοποίηση του Άρθρου 4 του ΝΑΤΟ μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου από τη Ρωσία

Τρία ρωσικά μαχητικά εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Εσθονίας - «Μια τέτοια παραβίαση είναι απολύτως απαράδεκτη», τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας
LIFO NEWSROOM