ΗΠΑ: Πρόστιμα σε γνωστές εταιρείες παιχνιδιών για τεχνολογίες εντοπισμού στα σάιτ τους

ΗΠΑ: Πρόστιμα σε γνωστές εταιρείες παιχνιδιών για τεχνολογίες εντοπισμού στα σάιτ τους Facebook Twitter
0

Τσουχτερά πρόστιμα επιβλήθηκαν σε τρεις κατασκευάστριες εταιρείες παιχνιδιών και ένα παιδικό τηλεοπτικό κανάλι μετά το πόρισμα έρευνας που διενεργήθηκε, όπου διαπιστώθηκε ότι οι ιστοσελίδες τους περιείχαν cookies και άλλες τεχνολογίες εντοπισμού.

 

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι οι τέσσερις εταιρείες συμφώνησαν να καταβάλλουν πρόστιμα συνολικού ύψους 835.000 δολαρίων (περίπου 743.000 ευρώ). Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ απαγορεύεται οι ιστοσελίδες που απευθύνονται σε παιδιά κάτω των 13 ετών να συλλέγουν προσωπικά δεδομένα χωρίς την άδεια των γονιών τους.

 

«Στις ημέρες μας τα παιδιά ζουν με το Διαδίκτυο και πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση, όπως ακριβώς υπάρχει και στους δρόμους μας», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Έρικ Σνάιντερμαν.

 

«Δεν θέλω να υπάρχει ένας φάκελος για κάθε παιδί, ο οποίος αργότερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τα εξαπατήσει».

Οι εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα είναι:

- Η Mattel, όπου βρέθηκαν τεχνολογίες εντοπισμού στις ιστοσελίδες της Barbie, Hot Wheels, Fisher-Price, Monster High, Ever After High και Thomas&Friends. Το πρόστιμο που της επιβλήθηκε ανέρχεται στα 250.000 δολάρια (περίπου 220.000 ευρώ).

- Η Viacom, όπου βρέθηκαν τεχνολογίες εντοπισμού στις ιστοσελίδες της Nick Jr και Nickelodeon, στις οποίες περιέχονταν σελίδες από τηλεοπτικά προγράμματα όπως Ντόρα η Εξερευνήτρια, Μπόμπ Σφουγγαράκης, Χελωνονιτζάκια. Της επιβλήθηκε πρόστιμο 500.00 δολαρίων (περίπου 445.000 ευρώ).

- Η Hasbro, όπου βρέθηκε τεχνολογία εντοπισμού σε μια ιστοσελίδα η οποία προωθούσε τα παιχνίδια της Nerf. Στην εταιρεία δεν επιβλήθηκε πρόστιμο.

- Jumpstar, όπου βρέθηκαν τεχνολογίες εντοπισμού στην ιστοσελίδα της Neopets και επιπλέον μία εφαρμογή (plug-in) που έστελνε δεδομένα σχετικά με τους επισκέπτες του website στη σελίδα της εταιρείας στο Facebook. Στην εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο 85.000 δολαρίων (περίπου 75.000 ευρώ).

 

Στις εταιρείες επίσης επιβλήθηκε η υπογραφή συμφωνίας βάσει της οποίας θα πρέπει να πραγματοποιούν σκανάρισμα στις ιστοσελίδες τους για οποιαδήποτε τεχνολογία συλλογής δεδομένων, προκειμένου να αποφευχθεί στο μέλλον η επανάληψη των παράνομων αυτών πρακτικών.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία εγκρίνει τον προϋπολογισμό μετά από μήνες διαμάχης και προτάσεων μομφής

Διεθνή / Η Γαλλία ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό μετά από μήνες διαμάχης και προτάσεων μομφής

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Λεκορνί κατάφερε να περάσει τον προϋπολογισμό μόνο επειδή το Σοσιαλιστικό Κόμμα συμφώνησε να μην καταψηφίσει την κυβέρνηση, με αντάλλαγμα ορισμένες παραχωρήσεις
THE LIFO TEAM
Η Ινδία σύναψε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και σταματά να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

Διεθνή / Η Ινδία σύναψε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και σταματά να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

«Συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο και να αγοράζει πολύ περισσότερο πετρέλαιο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και, ενδεχομένως, από τη Βενεζουέλα», ανέφερε ο Τραμπ σχετικά με τη συζήτησή του με τον Ναρέντρα Μόντι
THE LIFO TEAM
«Νομίζεις ότι είσαι ο ίδιος ο διάβολος;» - Στο φως εκατοντάδες αποχαρακτηρισμένα αρχεία του Τζέφρι Έπσταϊν

Διεθνή / «Νομίζεις ότι είσαι ο ίδιος ο διάβολος;» - Στο φως εκατοντάδες αποχαρακτηρισμένα αρχεία του Τζέφρι Έπσταϊν

Η δημοσιοποίηση των αρχείων στα social media και στην παγκόσμια δημοσιογραφία δείχνει ότι το θέμα δεν πρόκειται να «σβήσει» σύντομα, και οι αντιδράσεις, πολιτικές και κοινωνικές, αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Το χυδαίο σχόλιο της Σάρα Φέργκιουσον για την κόρη τους σε email με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Το χυδαίο σχόλιο της Σάρα Φέργκιουσον για την κόρη τους σε email με τον Έπσταϊν

Τα νέα έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων email μεταξύ του πρίγκιπα Άντριου και του Τζέφρι Έπσταϊν, που δείχνουν τη στενή και συχνή επικοινωνία τους ακόμα και μετά την καταδίκη του δεύτερου, αλλά και φωτογραφίες του αδελφού του βασιλιά Καρόλου σε διάφορες περιστάσεις
THE LIFO TEAM