Ρέντσι: Η λιτότητα αποτελεί αλλοφροσύνη

Ρέντσι: Η λιτότητα αποτελεί αλλοφροσύνη Facebook Twitter
0

«Πρέπει να δοθεί ώθηση στα δημόσια έργα για να δοθεί ώθηση στην χώρα. Η λιτότητα αποτελεί αλλοφροσύνη», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην κεντρική Ιταλία.

 

«Τα δημόσια έργα αποτελούν μήνυμα για την χώρα: πρέπει να γίνουν, να δοθεί νέα ώθηση. Πρόκειται για μήνυμα προς τον τουρισμό και την οικονομία και η οδός αυτή αποτελεί ένα διαφορετικό μοντέλο και σημείο αναφοράς για το μέλλον της Ιταλίας», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

 

Ο Ρέντσι, στην συνέχεια, αναφέρθηκε με αμεσότερο τρόπο και στην Ευρώπη τονίζοντας:

«Ξαναβάζοντας σε τάξη τα πράγματα στην Ιταλία, δείχνουμε και μια ξεκάθαρη κατεύθυνση για την Ευρώπη. Η Ιταλία κλείνει τα κεφάλαια που είχαν μείνει ημιτελή και μπορεί να πάει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να πει ότι πρέπει να γίνουν μεγαλύτερες επενδύσεις σε υποδομές και να τεθεί τέρμα στην λιτότητα η οποία περιέκοψε τις επενδύσεις. Η αποδοχή της αρχής αυτής αποτέλεσε πράξη οικονομικής και πολιτισμικής αλλοφροσύνης».

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό τύπο, η κυβέρνηση της Ρώμης σχεδιάζει να προωθήσει προς ψήφιση μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, με στόχο να αρθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, όπως και η αυτόματη, ετήσια αύξηση των μισθών τους.

 

Κάθε χρόνο, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, θα αξιολογείται από τις διευθύνσεις των υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών γενικότερα, η χρησιμότητα και η επίδοση του κάθε υπαλλήλου. Σε περίπτωση μη ικανοποιητικής απόδοσης ή οικονομικών προβλημάτων, ο κάθε εργαζόμενος θα μετατάσσεται σε άλλη υπηρεσία ή θα λαμβάνει το 80% του μισθού για δυο χρόνια, περίοδο κατά την οποία θα τίθεται σε διαθεσιμότητα. Αν στο τέλος των είκοσι τεσσάρων αυτών μηνών δεν έχει βρεθεί άλλη οργανική θέση (η οποία μπορεί να προβλέπει και υποβάθμιση ή μερική μείωση του μισθού), ο δημόσιος υπάλληλος θα μπορεί να απολύεται.

 

Τα ιταλικά συνδικάτα, στις πρώτες τους αντιδράσεις έκαναν γνωστή την αντίθεσή τους στο σχέδιο μεταρρύθμισης και ζήτησαν εκτενή διάλογο. Προς το παρόν, όμως, η κυβέρνηση Ρέντσι φαίνεται αποφασισμένη να ζητήσει από το κοινοβούλιο να εγκρίνει το μέτρο, χωρίς να έχει προηγηθεί αναλυτικός κοινωνικός διάλογος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν ανησύχησα» - Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα λεπτά των πυροβολισμών στο Washington Hilton

Η συνέντευξή του για το συμβάν – Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM