Τσαβούσογλου: Θέλουμε οπωσδήποτε η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ

Τσαβούσογλου: Θέλουμε οπωσδήποτε η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ Facebook Twitter
0

Η Τουρκία θέλει "οπωσδήποτε" η Βρετανία να παραμείνει στην Ενωση των 28, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αγκυρα.


"Θέλουμε η Βρετανία να παραμείνει οπωσδήποτε στην ΕΕ", δήλωσε ο Τσαβούσογλου παραμονή του καθοριστικού δημοψηφίσματος στη Βρετανία για τη θέση της στην ΕΕ, το μέλλον της και το μέλλον της υπόλοιπης Ευρώπης. Η Βρετανία υποστηρίζει επί μακρόν την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. "Μια έξοδος θα έχει χωρίς καμιά αμφοβολία αρνητικές συνέπειες", πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

 

Το Λονδίνο κατά παράδοση υποστήριξε την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ αλλά η πιθανή ένταξη της Αγκυρας στην Ενωση ήταν βασικό θέμα στην εκστρατεία για το βρετανικό δημοψήφισμα. Οι υποστηρικτές του "Brexit" δήλωσαν ότι η Βρετανία κινδυνεύει να βυθιστεί από τα εκατομμύρια των Τούρκων σε περίπτωση ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.


Αλλά ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η ένταξη της Αγκυρας δεν είναι παρά μια μακρινή προοπτική και "ίσως χρειαστεί να περιμένουμε έως το έτος 3000 για να δούμε την Τουρκία να εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Εξοργισμένη η εισαγγελέας για την αποκάλυψη των δύο συλλήψεων

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Εξοργισμένη η εισαγγελέας για την αποκάλυψη των δύο συλλήψεων

Δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά τη ληστεία στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, όπου εκλάπησαν κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας, μεταξύ αυτών και τμήμα των γαλλικών βασιλικών κοσμημάτων
LIFO NEWSROOM
Ματσό Πίρο: Η απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου που κινδυνεύει να εξαφανιστεί

Διεθνή / Ματσό Πίρο: Η απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου που κινδυνεύει να εξαφανιστεί

Η ιστορία των Ματσό Πίρο, μιας από τις τελευταίες απομονωμένες φυλές στον πλανήτη, που ζει βαθιά στον Αμαζόνιο του Περού και απειλείται από την παράνομη υλοτομία, τις ασθένειες και την εισβολή του σύγχρονου κόσμου
LIFO NEWSROOM