No.1

Υγρός τάφος η Μεσόγειος - Πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία δύο χρόνια

Υγρός τάφος η Μεσόγειος - Πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία δύο χρόνια Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο από το 2014 στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην Ευρώπη σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Πιο συγκεκριμένα, το 2014 πνίγηκαν 3.500 άνθρωποι και πέρυσι 3.771, στους οποίους προστίθενται 2.814 θάνατοι που έχουν σημειωθεί από την αρχή του 2016, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος κάνοντας λόγο για «φρικτό» αριθμό.

Από το 2014, ο αριθμός των θανάτων στη Μεσόγειο δεν έχει πάψει να αυξάνεται, δήλωσε ο εκπρόσωπος, «για να φθάσει σε περισσότερους από 10.000».

Το κατώφλι αυτό, πρόσθεσε, «ξεπεράσθηκε στη διάρκεια των τελευταίων ημερών».

Από την πλευρά του, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ο οποίος δεν εξαρτάται από τον ΟΗΕ, αλλά έχει την έδρα του στη Γενεύη, εκτιμά πως από την αρχή του 2016 σημειώθηκαν 2.809 θάνατοι στη Μεσόγειο, σε σύγκριση με 1.838 θανάτους κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015.

«Ο αριθμός των θανάτων στη Μεσόγειο το 2016 ξεπερνά κατά σχεδόν 1.000 ανθρώπους τον απολογισμό του πρώτου εξαμήνου του 2015, ενώ απομένουν ακόμη 3 εβδομάδες πριν από το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016, αναφέρει ο ΔΟΜ σε ανακοίνωσή του.

Ο ΔΟΜ έδωσε επίσης διευκρινίσεις για το ναυάγιο πλοίου με μετανάστες που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στα ανοικτά των ακτών της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, ο οποίος βασίζεται σε μαρτυρίες, 648 έως 650 άνθρωποι επέβαιναν σ' αυτό το πλοίο και 320 αγνοούνται.

Στις 5 Ιουνίου 2016, συνεχίζει ο ΔΟΜ, 206.400 πρόσφυγες και μετανάστες είχαν φθάσει στην Ευρώπη διά θαλάσσης, μέσω της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ισπανίας από την αρχή του 2016.

Από το Σάββατο 4 Ιουνίου, ωστόσο, δεν έχει σημειωθεί κανένας θάνατος στη Μεσόγειο.

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM