"Aτυχήματα συμβαίνουν", είπε η μητέρα του 4χρονου που μπήκε στο κλουβί με τους γορίλες

"Aτυχήματα συμβαίνουν", είπε η μητέρα του 4χρονου που μπήκε στο κλουβί με τους γορίλες Facebook Twitter
4

«Ατυχήματα συμβαίνουν» δήλωσε η μητέρα του 4χρονου αγοριού το οποίο έπεσε μέσα σε κλουβί με γορίλες με αποτέλεσμα να πυροβοληθεί ένας γορίλας από τους φύλακες για να σωθεί το παιδί.

Η ενέργεια αυτή του φόνου του γορίλα, έχει προκαλέσει κύμα επικρίσεων από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων αλλά και για τους γονείς, τους οποίους κατηγορούν για αμέλεια.

Σε ό,τι αφορά πάντως το θάνατο του γορίλα, ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου δεν φαίνεται να μετανιώνει, παρά τις παγκόσμιες πλέον αντιδράσεις. "Ο γορίλας ήταν σαφώς ταραγμένος. Ο γορίλας ήταν σαφώς αποπροσανατολισμένος. Κοιτάζοντας πίσω, θα έπαιρνα την ίδια απόφαση, " δήλωσε σε συνέντευξη χθες, ενώ ο ζωολογικός κήπος εξέδωσε και μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είμαστε πληγωμένοι για την απώλεια του Χαράμπε, αλλά η ζωή ενός παιδιού ήταν σε κίνδυνο και έπρεπε να ληφθεί μια γρήγορη απόφαση . "

Η μητέρα του παιδιού, Michelle Gregg φέρεται να προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε μια ανάρτηση στο Facebook που η ίδια αργότερα διέγραψε. "Ο Θεός προστάτευσε το παιδί μου μέχρι να το σώσουν οι αρχές. Ο γιος μου είναι ασφαλής έχοντας μόνο μια διάσειση και μερικές γρατζουνιές [...] δεν έχει σπασμένα κόκαλα ή εσωτερικά τραύματα. Ως κοινωνία βιαζόμαστε να κρίνουμε πώς ένας γονέας προσέχει το παιδί του και όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πώς προσέχω τα παιδιά μου. Ατυχήματα συμβαίνουν [...] », έγραψε.

Ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για το θάνατο του Χαράμπε, έχουν μαζέψει ως τώρα σχεδόν 300 χιλιάδες υπογραφές για να εκφράσουν την οργή τους για τη δολοφονία ενός εκπροσώπου ενός απειλούμενου είδους. Μερικοί από αυτούς καλούν την αστυνομία να ασχοληθεί και με τους γονείς του 4χρονου τους οποίους θεωρούν υπόλογους.

Μάλιστα ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων πραγματοποίησαν αγρυπνία για το νεκρό γορίλα δύο ημέρες μετά το τραγικό συμβάν, ενώ άλλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ζωολογικό κήπο κρατώντας πινακίδες και πανό για να αποχαιρετήσουν τον Χαράμπε.  Έχουν επίσης προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 5 Ιουνίου για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση να τον σκοτώσουν.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρες εκλογές στην Ολλανδία: Ο Βίλντερς έριξε την κυβέρνηση

Διεθνή / Πρόωρες εκλογές στην Ολλανδία: Ο Βίλντερς έριξε την κυβέρνηση

Δεκαοκτώ μήνες μετά την αιφνιδιαστική του νίκη στις εκλογές, που προκάλεσε σοκ στην Ευρώπη και τον κόσμο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το Κόμμα για την Ελευθερία του Βίλντερς παραμένει το δημοφιλέστερο
LIFO NEWSROOM
Οι ισραηλινές επιθέσεις σε σχολεία στη Γάζα «αποτελούν στρατηγική», λέει ο Guardian

Διεθνή / Οι ισραηλινές επιθέσεις σε σχολεία στη Γάζα «αποτελούν στρατηγική», λέει ο Guardian

Αποκαλύψεις του Guardian δείχνουν πως σειρά ισραηλινών επιθέσεων σε σχολεία-καταφύγια στη Γάζα ήταν μέρος στρατιωτικής στρατηγικής - Πάνω από 120 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά. Διεθνής ανησυχία και καταδίκες
LIFO NEWSROOM
Τούρκος σεισμολόγος: Είναι από τα μέρη που μπορούν να δώσουν σεισμούς 8 Ρίχτερ

Διεθνή / Τούρκος σεισμολόγος: Είναι από τα μέρη που μπορούν να δώσουν σεισμούς 8 Ρίχτερ

Από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, ένα 14χρονο υπέστη σοβαρότατη κρίση πανικού και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Μάκρης, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Χωρίς Να δικαιώνω την μάνα (απλά επειδή δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβει- κανείς εδώ δεν ξέρει άλλωστε) Θα πω μόνο το εξής: Η πλειοψηφία των προλαλίσαντων πιθανότατα ΔΕΝ έχει παιδιά... (Αυτό δεν αναιρεί το ότι πολλοί δυστυχώς γονείς γύρω μας δεν είναι καλοί γονείς, αλλά αυτούς τους βλέπω και τους κρίνω) Έχω δει ΠΟΛΥ προστατευτικούς γονείς να χάνουν το παιδί τους στο δευτερόλεπτο και να τους βγαίνει στο δρόμο. Λίγο υπερκινητικό να είναι δεν θέλει πολύ. Οι γονείς με καταλαβαίνουν. Αυτό μόνο δεν έχω διάθεση για τσακωμούς.
Αυτό δεν ήταν ατύχημα αλλά εγκληματική αμέλεια. Δεν γίνεται σε έναν τέτοιο χώρο με εκατοντάδες ανθρώπους και άγρια ζώα να μην κρατάς από το χέρι ένα τόσο μικρό παιδί.
"Ατυχήματα συμβαίνουν", είπε η μητέρα του 4χρονου που μπήκε στο κλουβί με τους γορίλες Πηγή: www.lifo.grΈγινε άλλο ένα πριν τέσσερα χρόνια.Έγινες μάνα.Και να ήταν η μόνη...