Κύπρος: Δεν μπορεί να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες

Κύπρος: Δεν μπορεί να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες Facebook Twitter
0

Πρέπει να εκπληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα για να καταργηθούν οι βίζες για τους Τούρκους πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκαθαρίζει η Λευκωσία, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση για οποιοδήποτε κράτος.


O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι μεταξύ των κριτηρίων περιλαμβάνεται σαφώς και η ελεύθερη πρόσβαση Κυπρίων στην Τουρκία, όπως και για τους άλλους πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εφόσον η 'Αγκυρα, είπε ο κύριος Χριστοδουλίδης, συνεχίζει αυτή την τακτική και δεν συμμορφώνεται, τότε δεν μπορεί να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες.


Ως γνωστόν την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει στα κράτη μέλη την τρίτη αξιολόγηση για την τήρηση των 72 κριτηρίων από την Τουρκία και στη συνέχεια θα γίνει συζήτηση σε επίπεδο κρατών. Ερωτηθείς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση την Τετάρτη.


Ο τελικός λόγος, ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ανήκει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά χρειάζεται και η έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφού η έγκριση της κατάργησης της βίζας αποτελεί νομοθετική πράξη.


Ο κύριος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι η Λευκωσία αξιολογεί καθημερινώς τις εξελίξεις, προσθέτοντας ότι ήδη έγιναν εσωτερικές συσκέψεις σε επίπεδο τεχνοκρατών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM