ΕΕ: Θα παρακολουθούμε στενά τις ενδεχόμενες καταχρήσεις εκ μέρους της Άγκυρας στο θέμα των προσφύγων

ΕΕ: Θα παρακολουθούμε στενά τις ενδεχόμενες καταχρήσεις εκ μέρους της Άγκυρας στο θέμα των προσφύγων Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρακολουθεί στενά εάν η Τουρκία προβαίνει ενδεχομένως σε καταχρήσεις στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας για την επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών, δήλωσαν σήμερα Ευρωπαίοι υπουργοί που επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη.


Η αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπερτ Κέντερς, η χώρα του οποίου ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία στην ΕΕ, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη μία εβδομάδα μετά την έναρξη της διαδικασίας επαναπροώθησης των μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία.


Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Κέντερς υπογράμμισε «τη σημασία του ανθρωπιστικού δικαίου και των διεθνών συνθηκών», σύμφωνα με μία ανακοίνωση που εξέδωσε η ολλανδική κυβέρνηση. «Οι τουρκικές αρχές συμμερίζονται αυτές τις αρχές και αυτό είναι μέγιστης σημασίας. Θα το παρακολουθούμε στενά αυτό» πρόσθεσε ο Κέντερς.


Ο επικεφαλής της ολλανδικής διπλωματίας συναντήθηκε επίσης με αξιωματούχους της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και της Διεθνούς Αμνηστίας. Η Αμνηστία είχε κατηγορήσει τις τουρκικές αρχές ότι αναγκάζουν παράνομα Σύρους πρόσφυγες να επιστρέφουν στην πατρίδα τους που σπαράσσεται από τον εμφύλιο.


«Οι κατηγορίες περί καταχρήσεων πρέπει να αντιμετωπιστούν με προσοχή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να μπορέσει να τις εξετάσει προτού καταλήξουμε σε οποιοδήποτε συμπέρασμα» τόνισε ο Κέντερς, τον οποίο συνόδευαν υπουργοί και υφυπουργοί από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σλοβακία, την Πορτογαλία και τη Μάλτα.


«Θα βάλλουμε ένα τέλος στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων, θα εμποδίσουμε τους ανθρώπους να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους στην θάλασσα και δημιουργούμε έναν δρόμο ασφαλή και δίκαιο ώστε να επιτρέψουμε στους πρόσφυγες να μεταβούν στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο Ολλανδός υπουργός.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM