Ο Ομπάμα ζήτησε σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των ΗΠΑ για αξιολόγηση της μάχης ενάντια στους τζιχαντιστές

Ο Ομπάμα ζήτησε σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των ΗΠΑ για αξιολόγηση της μάχης ενάντια στους τζιχαντιστές Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ  Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της CIA, με θέμα την αξιολόγηση της μάχης ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.


Όπως ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος, η συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και έρχεται καθώς η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει ένα σχέδιο αύξησης του αριθμού των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού στην Συρία, σε μια προσπάθεια προώθησης των πρόσφατων νικών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.


Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Τζο Ντάνφορντ έχει δηλώσει πως εργάζεται πάνω σε επιλογές που θα παρουσιάσει στον Ομπάμα για αύξηση των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ που θα υποστηρίξουν τις ιρακινές δυνάμεις που προετοιμάζονται για μια ευρεία επίθεση ενάντια της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην Μοσούλη.


Ο Ομπάμα έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχες συναντήσεις στο Πεντάγωνο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την μάχη ενάντια στο ΙΚ.
"Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος επιχειρησιακός λόγος για τον πρόεδρο να πραγματοποιήσει εκεί την συνάντηση (σ.σ. στη CIA), δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Φρίντμαν στους δημοσιογράφους. "Πρόκειται απλά για την επόμενη σε μια σειρά τέτοιων συναντήσεων", πρόσθεσε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM