Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ζημιώνει τη χώρα, πρέπει να φύγει τώρα- Η απάντηση της κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ζημιώνει τη χώρα, πρέπει να φύγει τώρα- Η απάντηση της κυβέρνησης Facebook Twitter
1

Αδιόρθωτο χαρακτηρίζει, με δήλωσή του, τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, τον οποίο και κατηγορεί ότι ζημιώνει τη χώρα και λέει ότι πρέπει να φύγει τώρα. «Σήμερα όλοι γνωρίζουμε πού κατέληξε η παράσταση που το Σάββατο ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ παραμένει στο πρόγραμμα, και μάλιστα, όπως λέει, ενισχυμένο μαζί με τις πιεστικές και συχνά υπερβολικές απαιτήσεις του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η θέση και η αξιοπιστία της Ελλάδας, δυστυχώς, αποδυναμώθηκαν ακόμη περισσότερο και πως έρχονται νέα, πολύ επώδυνα μέτρα, για όλους τους πολίτες. Επ' αυτού κάνει λόγο για φορολογικό σοκ που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το οποίο στραγγαλίζει την οικονομία, επιδεινώνει δραματικά την κρίση και σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη, όπως επισημαίνει, πλέον κατάσταση στο προσφυγικό, οδηγεί τη χώρα σε ασφυξία.

«Στο οριακό σημείο που έχουμε φτάσει, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ σοβαρότητα, αλήθεια, δουλειά, αποφασιστικότητα, αξιοπιστία, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αυτή η κυβέρνηση δεν διαθέτει τίποτα από αυτά. Ο κ. Τσίπρας είναι αδιόρθωτος. Ζημιώνει τη χώρα. Κανείς δεν ελπίζει τίποτα από αυτόν. Γι' αυτό πρέπει να φύγει τώρα», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

Την τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη δεν άφησε φυσικά ασχολίαστη η κυβέρνηση, που μέσω της Όλγας Γεροβασίλη σχολίασε σχετικά πως "όσο περισσότερο οι προσδοκίες του κ. Μητσοτάκη διαψεύδονται, τόσο περισσότερο ο ίδιος εκτίθεται".

Σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρει ειδικότερα ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύψει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο σχεδιασμός κάποιων ακραίων για κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση και για εκ νέου δημιουργία συνθηκών πιστωτικής ασφυξίας στην χώρα, έπεσαν στο κενό». Σημειώνει, επίσης, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν αντέχει στην σκέψη ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στον Απρίλιο, χωρίς μείωση συντάξεων και χωρίς επιπλέον μέτρα, από αυτά προσδοκούσε να καρπωθεί πολιτικό όφελος».

«Για να διασώσει ο πρόεδρος της ΝΔ κάτι από το πολιτικό του σχέδιο, σπεύδει, για μια ακόμα φορά, λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και σε μια κρίσιμη για τη χώρα και την οικονομία στιγμή, να ζητήσει, εκ του ασφαλούς, εκλογές», προσθέτει η κ. Γεροβασίλη και σημειώνει: «Όσο περισσότερο οι προσδοκίες του διαψεύδονται, τόσο περισσότερο ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM