Και πάλι δημοφιλής η Μέρκελ στη Γερμανία

Και πάλι δημοφιλής η Μέρκελ στη Γερμανία Facebook Twitter
1

Σε κοινή δημοσκόπηση του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού RTL-Γερμανίας, την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο Forsa, η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών, δηλαδή το 52%, εκφράζεται και πάλι θετικά υπέρ της γερμανίδας καγκελαρίου. Πρόκειται για το καλύτερο ποσοστό μετά τον περασμένο Αύγουστο, όταν άρχισε η προσφυγική κρίση. Πριν από δύο εβδομάδες εκφράζονταν θετικά για τη κ. Μέρκελ το 49%, ενώ τους περασμένους μήνες η δημοφιλία της είχε μειωθεί στο 44%. Ο αντικαγκελάριος Ζίγκγκμαρ Γκάμπριελ έχει ποσοστό δημοφιλίας 13% και διατηρεί απλώς το χαμηλό ποσοστό δημοφιλίας που είχε.

Αν γίνονταν εκλογές στη Γερμανία την επόμενη Κυριακή το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU/CSU) θα ελάμβανε 36%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) 20%, το κόμμα των Πρασίνων (Die Grünen) 13%, η αριστερά (Die Linke) 8%, το ξενοφοφοβικό Κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD) 10%, ενώ το φιλελεύθερο κόμμα, το οποίο δεν εκπροσωπείται σήμερα στο Κοινοβούλιο, 7%.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Διεθνή / Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Το habeas corpus αποτελεί θεμελιώδη αρχή του αγγλοσαξονικού δικαίου - Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την αναστολή της νομικής αυτής προστασίας μόνο «σε περιπτώσεις εξέγερσης ή εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας τριάντα ημερών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Χμ, προς το παρόν. Την ευνόησε το κλείσιμο της Βαλκανικής Οδού και σταμάτησαν έτσι οι πρόσφυγες (όχι ότι τους παίρνει και για άλλους, έχουν ήδη 1,14 εκατ. δεχτεί αλλά και τα υπόλοιπα 20 κράτη της ΕΕ δν θέλουν κανένα, λέω 20 γιατί μόνο λίγα έχουν δεχτεί να φιλοξενήσουν μεταξύ αυτών Ελλάδα κ Γερμανία κάτι που πρέπει να αλλάξει διότι θεωρητικά σε μία Ευρώπη των 500 εκατ κατοίκων και 2 εκατ. Πρόσφυγες δεν είναι πρόβλημα).Αρχή είναι ακόμα. Γενικότερα η χαμηλή και μεσαία τάξη, ειδικά αυτοί με μαγαζιά δεν είναι και ιδιαίτερα ευχαριστημένοι.Γίναν εκλογές σε 3 αυτόνομα κρατίδια απ τα 16, πλούσια και της Δυτικής Γερμανίας. Δεν τα πήγε καλά. Τεράστιες νίκες για το AfD (μακρια από εμάς εδώ που τα λέμε, είναι επικίνδυνο) με άνω των 20% ποσοστά προς έκπληξη όλων.