Spiegel: Ομάδα στο Facebook φέρεται να σχεδίασε το πέρασμα στα Σκόπια

Spiegel: Ομάδα στο Facebook φέρεται να σχεδίασε το πέρασμα στα Σκόπια Facebook Twitter
SOOC
0

Ομάδα του Facebook φέρεται να είναι πίσω από το πέρασμα των προσφύγων από την Ειδομένη στα Σκόπια, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel που επικαλείται δική του δημοσιογραφική έρευνα.

Σύμφωνα με το περιοδικό η «απόδραση» είχε οργανωθεί τρεις εβδομάδες πριν γίνει, ξεκινώντας με μηνύματα στο Facebook, ενός Σύριου σε συμπατριώτες του. Εκείνος βρισκόταν στη Γερμανία και τους ζήτησε να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Μέσα στο Facebοok  αργότερα οργανώθηκαν 300 πρόσφυγες, κυρίως άνδρες από τη Συρία και το Ιράκ,  σε μια κλειστή ομάδα και μελέτησαν τις δυνατότητες διαφυγής τους.

Στη συνέχεια τύπωσαν και τα φυλλάδια που μοιράστηκαν στους πρόσφυγες. Το περιοδικό γράφει ότι το σχέδιο δεν ήταν μυστικό, καθώς τα φυλλάδια είχαν φτάσει όχι μόνο στην Ειδομένη αλλά και στην Γευγελή, από την πλευρά της ΠΓΔΜ. Έτσι έμαθαν οι δυνάμεις της ΠΓΔΜ ότι οι πρόσφυγες ήταν καθ’οδόν. Παρόλα αυτά οι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη πρόσφυγες δοκίμασαν την τύχη τους και πέρασαν τα σύνορα για να τους επαναπροωθήσουν στη συνέχεια οι δυνάμεις των Σκοπίων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ ΑΘΗΝΑ ΕΝΟΙΚΙΟ

Ελλάδα / Η «ακτινογραφία» της στεγαστικής κρίσης στην Ελλάδα: «Πρωταθλητές» στην ΕΕ στο κόστος στέγασης

Η μελέτη της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ καταγράφει την εκτίναξη του κόστους κατοικίας, τη μείωση της ιδιοκατοίκησης και την αυξανόμενη πίεση σε ενοικιαστές και νέους
THE LIFO TEAM
ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM