Συρία: Περισσότερες από 160 επιθέσεις με χημικά όπλα έχουν καταγραφεί στη διάρκεια του πολέμου

Συρία: Περισσότερες από 160 επιθέσεις με χημικά όπλα έχουν καταγραφεί στη διάρκεια του πολέμου Facebook Twitter
0

Συντονισμένες Επιθέσεις με χημικά όπλα έχουν σκοτώσει σχεδόν 1500 ανθρώπους στη Συρία, σύμφωνα με νέα έκθεση. Αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με τα εγκλήματα πολέμου υποστηρίζει ότι η καταγραφή των επιθέσεων θα οδηγήσει σε διεθνείς διώξεις στο μέλλον.

Οι επιθέσεις έχουν καταγραφεί στη Χομς, στο Χαλέπι και στη Δαμασκό.

Η Συρο-αμερικανική Ιατρική Κοινότητα (SAMS) δημοσίευσε σήμερα, Δευτέρα, μία έρευνα που καταγράφει λεπτομερώς μία σειρά από 161 χημικές επιθέσεις στη Συρία, από την έναρξη των εμφύλιων συγκρούσεων το 2011 μέχρι και σήμερα.

Ο συνασπισμός υπό τους Αμερικανούς έχει επανειλημμένως βομβαρδίσει στόχους τους Ισλαμικού κράτους όπου φέρονται να κρατούνται χημικά όπλα. Αξιωματούχοι του Πενταγώουν τόνισαν ότι τα χτυπήματα βασίστηκαν σε πληροφορίες ενός πρώην υπαλλήλου του Σαντάμ και ειδικού επί των βιολογικών όπλων.

«Από την ημέρα έναρξης των εμφύλιων συγκρούσεων στη Σύρια έχουν σημειωθεί αναρίθμητες παραβιάσεις ανθρωπιστικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της συστηματικής χρήσης χημικών όπλων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η SAMS.

«Οι 161 καταγεγραμμένες χημικές επιθέσεις έχουν οδηγήσει σε 1491 θανάτους και 14.581 τραυματίες από την έκθεση σε χημικά», διευκρινίζει η SAMS.

Επιπλέον 133 επιθέσεις με χημικά όπλα έχουν αναφερθεί, με την SAMS να υποστηρίζει πως δεν μπορούν να επαληθευτούν πλήρως.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Διεθνή / Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Από το πρωί της Τετάρτης, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν δρόμους, πλατείες και σιδηροδρομικούς σταθμούς σε πολλές πόλεις, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και οδηγώντας σε τουλάχιστον 250 συλλήψεις
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM