LIVE!

Οι Ρώσοι προειδοποιούν πως οι Τουρκοι φαίνεται να ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στη Συρία

Οι Ρώσοι προειδοποιούν πως οι Τουρκοι φαίνεται να ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στη Συρία Facebook Twitter
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Ρωσικής Δούμας Alexey Pushkov μιλάει στην συνέντευξη τύπου, σε κτήριο της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

Φόβους ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για χερσαία επέμβαση στη Συρία, εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμα, Αλεξέι Πουσκώφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

«Στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπάρχει η αίσθηση ότι η Τουρκία προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης» τόνισε ο κ. Πουσκώφ. «Υπάρχουν ήδη δεδομένα από δορυφόρους για συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία» πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «απρόβλεπτο» τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αναφερόμενος πάντως στο ενδεχόμενο κοινής επέμβασης τουρκικών και σαουδαραβικών στρατευμάτων, ο Ρώσος αξιωματούχος υποστήριξε ότι «η Σαουδική Αραβία μπορεί να δηλώνει έτοιμη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά δεν διαθέτει τις απαραίτητες δυνάμεις για να το πραγματοποιήσει».

Ερωτηθείς για τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, ο κ. Πουσκώφ σημείωσε ότι η Ελλάδα συμφώνησε στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, προκειμένου να ενισχυθεί ο έλεγχος των προσφυγικών ροών. «Ένας λόγος που το ΝΑΤΟ ανέλαβε αυτή την επιχείρηση στο Αιγαίο είναι διότι θα ήθελε να δείξει ότι δεν στόχος της συμμαχίας μόνο η ρωσική απειλή. Γι' αυτό αποφάσισε να αναλάβει αυτή την επιχείρηση στο Αιγαίο» επισήμανε.

Ο Ρώσος αξιωματούχος εξέφρασε την άποψη ότι «το ΝΑΤΟ πρέπει να μείνει μακριά από τη συριακή κρίση» και τόνισε πως προς το παρόν δείχνει ότι δεν θα εμπλακεί. «Δεν υπάρχει επιθυμία να διευρυνθεί αυτή η επιχείρηση. Δεν βλέπουμε το ΝΑΤΟ να θέλει να εμπλακεί στα εσωτερικά της Συρίας. Αυτό θα δυσκόλευε ακόμα περισσότερο τη γενική κατάσταση. Μάλλον το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο. Αυτό θα ήταν πολύ επικίνδυνο, γιατί όπου υπήρχε εμπλοκή του ΝΑΤΟ υπήρξε στρατιωτική παρουσία για χρόνια, όπως στο Αφγανιστάν... Θα ήταν καλό το ΝΑΤΟ να είναι μακριά από τη στρατιωτική εμπλοκή στη κρίση στη Συρία» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο Αλεξέι Πουσκώφ υπογράμμισε πάντως ότι «η Τουρκία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, καταρρίπτοντας το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος δυσκόλεψε πάρα πολύ την κατάσταση: από τη μία το ΝΑΤΟ έπρεπε να δικαιολογήσει τη στάση της Τουρκίας, αλλά από την άλλη υποδαύλισε τον κίνδυνο εμπλοκής της Συμμαχίας στη σύγκρουση στη Συρία».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμα έγινε σήμερα δεκτός από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Κ. Δουζίνα και αύριο θα συναντηθεί με την αρμόδια τομεάρχη της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Στο επίκεντρο των επαφών του στην Αθήνα βρέθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και της διεθνούς πολιτικής σκηνής, με έμφαση στην κατάσταση στη Συρία, την Ουκρανία και το προσφυγικό. «Στόχος της επίσκεψής μου ήταν να ενεργοποιηθεί ο διακοινοβουλευτικός διάλογος και στις επαφές μου διαπίστωσα ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ εκείνων των χωρών της ΕΕ που τάσσονται υπέρ της μακροπρόθεσμης και ειλικρινούς συνεργασίας με τη Ρωσία. Είναι μεταξύ των χωρών που καταλαβαίνουν ότι η ψυχροπολεμική αντιπαράθεση είναι επιβλαβής και για τις δύο πλευρές» επισήμανε. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πουσκώφ απευθυνόμενος στην ευρωπαϊκή ηγεσία, «η πολιτική των κυρώσεων πρέπει να σταματήσει και να αποκατασταθούν οι διακοινοβουλευτικές επαφές ανάμεσα στις χώρες-μέλη της ΕΕ και τη Ρωσία».

0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

Διεθνή / ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

ΗΠΑ και Αυστραλία ανακοίνωσαν επενδύσεις άνω των 3 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία εναλλακτικής αλυσίδας σπάνιων μετάλλων, απομακρυνόμενες από την κυριαρχία της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Χαμάς παραδίδει τη διοίκηση σε τεχνοκράτες - Τι αλλάζει μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Γάζα: Η Χαμάς παραδίδει τη διοίκηση σε τεχνοκράτες - Τι αλλάζει μετά τον πόλεμο

Οι παλαιστινιακές φατρίες συμφώνησαν στη δημιουργία προσωρινής διοίκησης τεχνοκρατών στη Γάζα μετά το τέλος του πολέμου, ενώ η σύζυγος του Μαρουάν Μπαργκούτι απηύθυνε έκκληση στον Ντόναλντ Τραμπ για την απελευθέρωσή του
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία βουλιάζει σε πολιτική παράλυση – Kίνδυνος για όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Η Γαλλία βουλιάζει σε πολιτική παράλυση – Kίνδυνος για όλη την Ευρώπη

Η Γαλλία αντιμετωπίζει βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, με τον Μακρόν να παλεύει να διατηρήσει σταθερότητα - Το συνταξιοδοτικό πάγωσε, το έλλειμμα εκτοξεύεται και η Ευρώπη ανησυχεί για την «παράλυση» του Παρισιού
LIFO NEWSROOM
Ενδιάμεσες εκλογές στην Αργεντινή: Το στοίχημα του Μιλέι και οι ΗΠΑ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές στην Αργεντινή: Το στοίχημα του Μιλέι και οι ΗΠΑ

Η Αργεντινή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι καθώς οι ενδιάμεσες εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της μεταρρυθμιστικής ατζέντας του προέδρου Μιλέι και θα δοκιμάσουν την αξιοπιστία των ΗΠΑ και το πέσο
LIFO NEWSROOM
Joshua Wander: O άνθρωπος που αγόραζε ομάδες με έγγραφα από το Microsoft Paint και το σκάνδαλο 500 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Joshua Wander: O άνθρωπος που αγόραζε ομάδες με έγγραφα από το Microsoft Paint και το σκάνδαλο 500 εκατ. δολαρίων

Ο Joshua Wander, ιδρυτής της 777 Partners, κατηγορείται για απάτη 500 εκατ. δολαρίων, πλαστά έγγραφα και ψεύτικες επενδύσεις - Από τις ποδοσφαιρικές ομάδες ως τα Boeing, η αυτοκρατορία του κατέρρευσε φανερώνοντας ένα από τα πιο ηχηρά σκάνδαλα των τελευταίων ετών
LIFO NEWSROOM
Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο - Ο φόβος της τυραννίας»

LiFO politics / Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο. Αλλάζουν όλα»

Ο πρώην πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλέξανδρος Μαλλιάς, μιλά στο Lifo Politics και στη Βασιλική Σιούτη για τη βαθιά πολιτική πόλωση στην Αμερική, για τους θεσμικούς ελέγχους της προεδρικής εξουσίας αλλά και για τα ελληνοτουρκικά και το Ισραήλ που «έκανε τη ζωή των φίλων και συμμάχων του δύσκολη».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM