Ψυχαγωγία

Ψυχαγωγία Facebook Twitter
0

Λονδίνο Β'  μέρος... και τελευταίο (για τον μήνα τουλάχιστον). Για να εξηγούμαι, ο λαϊκισμός του «όσο πιο φτηνά, τόσο πιο καλά» είναι ο κινητήριος μοχλός αυτής της στήλης. Δεν χωράνε ελιτισμοί και μακαντέμια εδώ πέρα.  Προς γνώση, λοιπόν, των ενδιαφερομένων θ' αναφέρω ένα αρτιστίκ, εναλλακτικό και κοζάτο μπαρ στη φημισμένη Old Street. Κλασικά pop αγγλικά κομμάτια, υπόνοιες electro, urban style και το VICE να διαβάζεται στα χαμηλά μαύρα τραπέζια.

Τα έχουμε ή θα τα έχουμε όλα αυτά και στην Αθήνα μας. Πόσο θα στοίχιζε, όμως, το ποτό στα μέρη μας; €6 στην καλύτερη. €7,70 στην κανονική. Άσχετα με το τι λένε τα γεωπολιτικά στοιχεία, ότι δηλαδή στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου σίγουρα είναι πιο ακριβά να διατηρήσεις την μπάρα σου από ό,τι στην Αθήνα μας, στην Αλβιόνα τα ποτά είναι πολύ φθηνότερα. Παίζει ρόλο που η λίρα και το ευρώ είναι κοντά στην ισοτιμία, αλλά επίσης και το ότι η νύχτα πρέπει να προσαρμόζεται και στην κρίση. Όχι η κρίση στη νύχτα. Για να τελειώνουμε με τη φλυαρία, στο μπαρ του Λονδίνου ήπια μια κανονική μερίδα Grey Goose και πλήρωσα €5. Εδώ το ροζ νόμισμα του πορτοφολιού μας θα κλαιγόταν που έχασε την αναπαυτική θέση του. ..

Στα δικά μας τώρα... Ανοίγει το Vitrine την Τετάρτη, ακριβώς κάτω από το καλοκαιρινό (Μάρκου Μουσούρου 1 & Αρδηττού, Μετς). Φανταζόμαστε με την ίδια πετυχημένη συνταγή και την Ακρόπολη στο «πιάτο». Όπου να 'ναι ανοίγει και το νέο Fuz στον Ταύρο. Συναυλίες και πάρτι στο μενού του. Την Παρασκευή στο Void οι δύο DJ του group baseless, o zOol και ο F@kos παρουσιάζουν ένα ποτ πουρί από soul, jazzy και afro στοιχεία. Αν σας αρέσουν, θα είναι εκεί κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα. Την ίδια μέρα, ο Hernan Cattaneo, o Αργεντίνος progres-iβάς έρχεται στο Venue για ν' αποδείξει πως και οι γιάπηδες έχουν ψυχή. Και οι «μαύρες» ψυχές θα βρουν, όμως, σωτηρία αυτήν τη μέρα, αφού στο Gaz A L'Eau loft οι Black Athena φέρνουν τους Floating Points, Fatima, και τον Alexander Nut.

Etc... Χρόνια πολλά Replicas με JBag και άλλα πολλά το Σάββατο στο Bios. Την προηγούμενη μέρα οι φαραώ αντεπιτίθενται με τους Egyptian Lovers στο ίδιο κατάστημα. Στις 3/10 το Skull Bar φιλοξενεί τον εξαιρετικό Savas Pascalidis. Μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό με πολύ καλά χορευτικά tracks. Τα Easy Aloha επανέρχονται σήμερα στο Tiki και η πόλη ξανάρχεται στα ίσα της.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM
Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Πολιτισμός / Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Από το "In the Mood for Love" μέχρι το "Get Out" και το "Mad Max: Fury Road", η λίστα που παρουσίασαν οι New York Times συγκεντρώνει τις πιο επιδραστικές ταινίες των τελευταίων 24 ετών, όπως τις ψήφισαν εκατοντάδες δημιουργοί, ηθοποιοί και κριτικοί σε όλο τον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Πολιτισμός / Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Ο «σκοτεινός μάγος της μόδας» ξεδιπλώνει την 30ή πορεία του με μια αναδρομική έκθεση που περιλαμβάνει από τα φθαρμένα υφάσματα μέχρι τα κοστούμια με βάτες τύπου Φρανκενστάιν και το γλυπτό που παρουσιάζει τον ίδιο να ουρεί
LIFO NEWSROOM