Φιάσκο η πρώτη εμφάνιση του θηλυκού Viagra στις ΗΠΑ

Φιάσκο η πρώτη εμφάνιση του θηλυκού Viagra στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Σε φιάσκο φαίνεται να καταλήγει η κυκλοφορία του πρώτου φαρμάκου για την θεραπεία της υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας των γυναικών, του επονομαζόμενου και θηλυκού Viagra. Kατά τις δύο εβδομάδες της κυκλοφορίας του στην αγορά των ΗΠΑ το Addyi, έχει συνταγογραφηθεί μόνο 227 φορές σε σύγκριση με τα μισό εκατομμύριο Viagra που πουλήθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα της διάθεσης τους.

Το φάρμακο αυτό ενεργεί στους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου, καθώς στην αρχή προοριζόταν για αντικαταθλιπτικό και στη συνέχεια διαπιστώθηκε η επίδραση του στη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών.

Παρότι στοχεύει σε ένα πολύ μικρότερο κοινό απ' ό,τι το Viagra, στη θεραπεία της μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας (HSDD) σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, αυτά τα 227 κουτιά που έχουν πουληθεί μέχρι τώρα ερμηνεύονται ως παταγώδης αποτυχία.

Η εταιρεία υπερασπίζεται τον εαυτό της και κυρίως το προϊόν της λέγοντας ότι υπήρξαν πάνω από 20.000 καταστήματα λιανικής πώλησης που έχουν κάνει ήδη παραγγελίες αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα του Addyi είναι ότι δεν λειτουργεί με τη μία, όπως το Viagra, αλλά απαιτείται μια μακροχρόνια θεραπεία που στοιχίζει 780 δολάρια το μήνα και μπορεί να φτάσει τις 8 εβδομάδες.

Επίσης προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι μόνο το 10% των γυναικών παραδέχτηκαν μια αυξημένη επιθυμία μετά τη λήψη του φαρμάκου, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο των σοβαρών παρενεργειών, αφού το φάρμακο δρα στον εγκέφαλο. Έτσι είναι πιθανό οι ειδικοί να άφησαν να το δοκιμάσουν άλλοι πρώτα πριν το συνταγογραφήσουν σε ασθενείς τους.

Επίσης η Εθνική Υπηρεσία Φαρμάκων των ΗΠΑ απαγόρευσε την τηλεοπτική διαφήμιση του Addyi, τους πρώτους 18 μήνες από την κυκλοφορία του.

Η πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας που το παράγει, της Valeant, προσπαθεί να υπερασπιστεί το προϊόν, όμως καθώς φαίνεται, το Addyi θα είναι ένα ακόμη πλήγμα στην αξιοπιστία της εταιρείας, η οποία ερευνάται για την επιθετική τιμολογιακή πολιτική της με πολλαπλασιασμό των τιμών της στα φάρμακα και τις περίεργες σχέσεις της με τα hedge funds.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γη περιστρέφεται πιο γρήγορα και ίσως χρειαστεί να «αφαιρεθεί» ένα δευτερόλεπτο για πρώτη φορά στην ιστορία

Τech & Science / Η Γη περιστρέφεται πιο γρήγορα και ίσως χρειαστεί να «αφαιρεθεί» ένα δευτερόλεπτο για πρώτη φορά στην ιστορία

Μικρότερες ημέρες, μεγάλη ανησυχία για τους χρονομέτρες: Μια απροσδόκητη επιτάχυνση της Γης φέρνει για πρώτη φορά το ενδεχόμενο ενός «αρνητικού δευτερολέπτου»
LIFO NEWSROOM
Explainer: Γιατί η Nvidia αξίζει περισσότερο από την Apple και την Tesla μαζί

Explainer / Γιατί η Nvidia αξίζει περισσότερο από την Apple και την Tesla μαζί

Η Nvidia δεν έχει oρατή παρουσία στην καθημερινότητα των περισσότερων ανθρώπων, όμως χωρίς την τεχνολογία της, πολλές από τις συσκευές και τις υπηρεσίες που σήμερα αποκαλούμε «έξυπνες» δεν θα ήταν εφικτές
LIFO NEWSROOM
Αντηλιακό και εντομοαπωθητικό μαζί μειώνουν την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία

Τech & Science / Αντηλιακό και εντομοαπωθητικό μαζί μειώνουν την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία

Επιστήμονες του CNRS στη Γαλλία διαπίστωσαν ότι ο συνδυασμός αντηλιακού και εντομοαπωθητικού επηρεάζει αρνητικά την αποτελεσματικότητα του πρώτου – Τι έδειξαν οι δοκιμές σε ανθρώπινο δέρμα
LIFO NEWSROOM
«Παράτα το Instagram, η τεχνητή νοημοσύνη θα σου δώσει δουλειά», λέει ο CEO της Perplexity

Τech & Science / «Παράτα το Instagram, η τεχνητή νοημοσύνη θα σου δώσει δουλειά», λέει ο CEO της Perplexity

Ο CEO της Perplexity, Αραβίντ Σρινιβάς, καλεί τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την ΤΝ αντί να χάνονται στα social – Την ώρα που η ΤΝ μειώνει θέσεις εργασίας, «η λύση είναι η επιχειρηματικότητα»
LIFO NEWSROOM