Τρομοκρατική ενέργεια το μακελειό στο Σαν Μπερναντίνο λέει το FBI

Τρομοκρατική ενέργεια το μακελειό στο Σαν Μπερναντίνο λέει το FBI Facebook Twitter
0

Το FBI ερευνά πλέον το αιματηρό περιστατικό στο Σαν Μπερναντίνο ως «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια», ανακοίνωσε πριν από λίγο εκπρόσωπος του FBI στα ΜΜΕ επιβεβαιώνοντας τις υποψίες που ήθελαν η επίθεση να σχετίζεται με εξτρεμιστικές οργανώσεις και ίσως και με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα το CNN μετέδωσε την πληροφορία πως η γυναίκα δράστης του μακελειού, η 27χρονη Tashfeen Malik είχε δηλώσει μέσω ανάρτησής της σε ψεύτικο λογαριασμό στο facebook, πίστη στον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους, Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Το Facebook επιβεβαίωσε λίγο αργότερα τη συγκεκριμένη πληροφορία.

Επιπρόσθετα, όπως έγινε γνωστό λίγο νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων «Aamaq», που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε μέσω της διαδικτυακής του σελίδας ότι υποστηρικτές της τζιχαντιστικής οργάνωσης διέπραξαν την επίθεση της Τετάρτης εναντίον ενός κέντρου κοινωνικών υπηρεσιών στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, η οποία στοίχισε την ζωή σε 14 ανθρώπους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM