Όχι του Ομπάμα σε χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία

Όχι του Ομπάμα σε χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία Facebook Twitter
0

Παρά τα σενάρια για συντονισμένη χερσαία επιχείρηση εναντίον των τζιχαντιστών μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα απέκλεισε πριν από λίγο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να συνεχίσουν την τρέχουσα στρατηγική ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος» τόνισε στο περιθώριο των G20 προαναγγέλλοντας εντατικοποίηση των δράσεων εναντίον του ISIS, το οποίο χαρακτήρισε ως μία «μη συμβατική πολεμική μηχανή».

«Οι ΗΠΑ δεν υποτιμούν τις ικανότητες του Ισλαμικού Κράτους. Αντίθετα, έχουν γνώση των τεράστιων ικανοτήτων που έχουν» τόνισε ο Ομπάμα. «Το μεγαλύτερο όπλο τους είναι η προθυμία τους να σκοτωθούν για να σκοτώσουν» πρόσθεσε. "Είναι το πρόσωπο του κακού και στόχος μας είναι να καταστρέψουμε αυτούς τους βάρβαρους", είπε.

Πριν από λίγο, ο Φρανσουά Ολάντ μιλώντας στη γαλλική εθνοσυνέλευση, ανέφερε ότι η Γαλλία είναι σε πόλεμο και πως θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με Ομπάμα και Πούτιν προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους κατά των τζιχαντιστών. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM