Συρία: Τουλάχιστον 70 νεκροί και 550 τραυματίες από την επίθεση σε αγορά της Ντούμα

Συρία: Τουλάχιστον 70 νεκροί και 550 τραυματίες από την επίθεση σε αγορά της Ντούμα Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τουλάχιστον 70 είναι οι νεκροί - μεταξύ αυτών και 5 παιδιά- και 550 οι τραυματίες από τη χθεσινή επίθεση εναντίον μιας αγοράς στη Ντούμα, προπύργιο των ανταρτών στο ανατολικό τμήμα της Δαμασκού στη Συρία.

Πάνω από 12 ρουκέτες έπληξαν χθες το πρωί μια αγορά στη Ντούμα, προπύργιο των ανταρτών στην Ανατολική Γούτα, ενώ το βράδυ έγιναν βομβαρδισμοί από αεροσκάφη του καθεστώτος, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συρία: Τουλάχιστον 70 νεκροί και 550 τραυματίες από την επίθεση σε αγορά της Ντούμα Facebook Twitter

«Επρόκειτο για έναν σφοδρότατο βομβαρδισμό. Τα τραύματα των θυμάτων είναι πολύ σοβαρότερα σε σύγκριση με όλα όσα έχουμε δει στο παρελθόν. Χρειάστηκε να προχωρήσουμε σε πολλούς ακρωτηριασμούς (...) Κάναμε ό, τι καλύτερο μπορούσαμε, όμως ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν τραυματιστεί σοβαρά ήταν πολύ μεγαλύτερος από εκείνος που μπορούσαμε να φροντίσουμε με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουμε» δήλωσε ο διευθυντής ενός νοσοκομείου που βρίσκεται κοντά στην περιοχή της επίθεσης, όπου προσφέρουν βοήθεια οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, σε ένα δελτίο τύπου της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Συρία: Τουλάχιστον 70 νεκροί και 550 τραυματίες από την επίθεση σε αγορά της Ντούμα Facebook Twitter
Συρία: Τουλάχιστον 70 νεκροί και 550 τραυματίες από την επίθεση σε αγορά της Ντούμα Facebook Twitter

«Η καταστροφή που προκλήθηκε από την αρχική αεροπορική επιδρομή εναντίον της αγοράς οξύνθηκε από τα πυρά που ακολούθησαν εναντίον των ομάδων διάσωσης που φρόντιζαν τους τραυματίες» περιέγραψε η ΜΚΟ.

Συρία: Τουλάχιστον 70 νεκροί και 550 τραυματίες από την επίθεση σε αγορά της Ντούμα Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM