Άσαντ: Η Δύση κλαίει με το ένα μάτι για τους πρόσφυγες και τους σημαδεύει με το άλλο

Άσαντ: Η Δύση κλαίει με το ένα μάτι για τους πρόσφυγες και τους σημαδεύει με το άλλο Facebook Twitter
0

Κατηγορίες εναντίον της Δύσης αλλά και της Τουρκίας εξαπέλυσε ο Μπασάρ αλ Άσαντ σε εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε στα ρωσικά media. Ο Πρόεδρος της σπαρασσόμενης από τον εμφύλιο πόλεμο Συρίας κατηγορεί τις δυτικές χώρες για διπλοπροσωπία σημειώνοντας  ότι «στην πραγματικότητα η Δύση κλαίει με το ένα μάτι και σημαδεύει με πυροβόλο τους πρόσφυγες με το άλλο».

«Αρχικά υποστήριζαν τους τρομοκράτες, στη συνέχεια μίλησαν για ειρηνική εξέγερση, αργότερα είπαν ότι πρόκειται για μια μετριοπαθή αντιπολίτευση και τώρα μιλούν για τρομοκρατία», είπε ο Άσαντ προσθέτοντας ότι αν συνεχίσουν αυτή την προπαγάνδα θα έχουν περισσότερους πρόσφυγες.

«Αν ανησυχείτε για αυτούς, πάψτε να στηρίζετε τους τρομοκράτες. Αυτός είναι ο πυρήνας του όλου ζητήματος των προσφύγων», τόνισε.

Ο Άσαντ παραδέχτηκε ότι δέχεται στρατιωτική και πολιτική βοήθεια από το Ιράν σημειώνοντας ότι δεν έχει στείλει πάντως στρατό, όπως υποστηρίζει η Δύση. Μύδρους εξαπολύει κατά της Τουρκίας για την οποία λέει ότι στην πραγματικότητα υποστηρίζει τους τζιχαντιστές αλλά και την οργάνωση Al-Nusra παρέχοντάς τους όπλα, χρήματα και εθελοντές τρομοκράτες. «Και είναι γνωστό ότι η Τουρκία έχει στενές σχέσεις με τη Δύση. Ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου δεν κάνουν καμία κίνηση χωρίς να έχουν πρώτα  τη συνεργασία των ΗΠΑ και των άλλων δυτικών χωρών, λέει ο Σύρος Πρόεδρος.

Σημειώνει ακόμη ότι το ISIS έχει τέτοια δύναμη γιατί έχει τη βοήθεια των δυτικών που «βλέπουν την τρομοκρατία ως μια κάρτα που την τραβούν από την τσέπη και τη χρησιμοποιούν κατά καιρούς". «Στην πραγματικότητα δεν θέλουν να εξαλείψουν τον ISIS», τονίζει.

Για τη Διεθνή Συμμαχία των δυτικών χωρών με αραβικές κατά των τζιχαντιστών ο Άσαντ υποστηρίζει ότι από τότε που δημιουργήθηκε αυτός ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, οι τζιχαντιστές έχουν εξαπλωθεί. «Δεν μπορείς να είσαι και με την τρομοκρατία και κατά της τρομοκρατίας», σημειώνει ο Άσαντ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SHEIN ΕΡΕΥΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά επίσημη έρευνα κατά της Shein - Τα τρία ζητήματα που θα εξεταστούν

Σε περίπτωση επιβεβαίωσης παραβάσεων, οι Βρυξέλλες μπορούν να επιβάλουν προσωρινά μέτρα, να αποδεχτούν δεσμευτικές υποσχέσεις από την εταιρεία ή να εκδώσουν απόφαση μη συμμόρφωσης που μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα
THE LIFO TEAM
Τέιλορ Σουίφτ: 21χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε μία από τις συναυλίες της στη Βιέννη

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: Για τρομοκρατία κατηγορείται ο 21χρονος που σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε συναυλία της

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, διαδίδοντας προπαγανδιστικό υλικό μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων και βίντεο
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Οι ουκρανικές Αρχές κατηγορούν τη Μόσχα για αδιαφορία προς τη διπλωματία και ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση με κυρώσεις και ενίσχυση της αεράμυνας
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΚΟΥΒΑ ΠΙΕΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Τραμπ: Αποκαλεί την Κούβα «αποτυχημένο κράτος» και εντείνει την πίεση προς την Ουκρανία

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου υπογραμμίζουν την στρατηγική των ΗΠΑ να πιέσουν για συμφωνίες και στα τρία μέτωπα -Ουκρανία, Κούβα και Ιράν- εν μέσω έντονης γεωπολιτικής αβεβαιότητας και στρατιωτικής έντασης
THE LIFO TEAM
ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Βατικανό: Η Θεία Λειτουργία θα μεταφραστεί σε 60 γλώσσες μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Το Βατικανό θα προσφέρει για πρώτη φορά ζωντανές μεταφράσεις της Θείας Λειτουργίας με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέποντας στους πιστούς να παρακολουθούν την λειτουργία σε πραγματικό χρόνο μέσω κινητών τηλεφώνων
THE LIFO TEAM