Τζιχαντιστές απειλούν μέσω βίντεο τα Βαλκάνια

Τζιχαντιστές απειλούν μέσω βίντεο τα Βαλκάνια Facebook Twitter
6

Οι χώρες των Βαλκανίων χαρακτηρίζονται ως στόχος τζιχαντιστών, σε βίντεο με τίτλο «Είμαστε το ισλαμικό χαλιφάτο», που δημοσιεύθηκε στο YouTube στις 10 Ιουλίου. 

Με τη μορφή στίχων, οι δημιουργοί του βίντεο προβάλλουν μηνύματα προς τους μουσουλμάνους στα Βαλκάνια για να τους ενθαρρύνουν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος. «Χαρείτε Βαλκάνιοι, πλησιάζουν καλύτερες μέρες, έρχονται οι μουσουλμάνοι, είμαστε το ισλαμικό χαλιφάτο», αναφέρεται στον πρώτο στίχο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τον σερβικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό (RTS), στο βίντεο η Σερβία είναι ο πρώτος στόχος των εξτρεμιστών, οι οποίοι μέσω θρησκευτικής ωδής –κασίντα– διαμηνύουν ότι σχεδιάζουν να επεκτείνουν σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων την ισλαμική εξουσία. Μετά την κατάκτηση της Σερβίας, αναφέρουν ότι σχεδιάζουν την κατάληψη της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ και του Κοσόβου.

Στο τέλος του βίντεο, σύμφωνα με το σερβικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό B9, δημοσιεύεται και απειλητικό μήνυμα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Τα σερβικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι είναι το πρώτο απειλητικό μήνυμα για τα Βαλκάνια μετά το βίντεο που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο, με το οποίο το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε την άφιξή του στην περιοχή.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντινούπολη: «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

Διεθνή / «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πιθανούς συμβιβασμούς και να τους συζητήσουμε» είπε ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι - Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τους Ρώσους για ασέβεια
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Διεθνή / Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ξεκινούν σε κλίμα δυσπιστίας και χαμηλών προσδοκιών, με τις πραγματικές εξελίξεις να εξαρτώνται από την πολιτική βούληση των δύο προέδρων που παραμένουν εκτός τραπεζιού: του Πούτιν και του Τραμπ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ε, δεν θα δυςκολευτούνε κι ιδιαίτερα, μ´ολο αυτο το ζεστο παραδάκι απο Σ.Αραβια κια Τουρκία που πάει σε χρηματοδότηση τζμιών, θρησκευτικων οργανώσεων στο Κόσοβο και την Αλβανία. Το Ισλάμ στα Βαλκάνια ήταν ανέκαθεν ήπιο τώρα αλλάζει μορφή με την χρηματοδότηση από την Σ. αραβία. Γιατι τους νταντευουν τόσο πολύ οι Αμερικάνοι;