Παράταση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αποφάσισαν οι ΥπΕΞ της ΕΕ

Παράταση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αποφάσισαν οι ΥπΕΞ της ΕΕ Facebook Twitter
EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO
0

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρέτειναν επισήμως μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2016 την ισχύ των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, σύμφωνα με επίσημες πηγές στο Λουξεμβούργο, που επικαλείται το ΑΠΕ. 

Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις, που επιβλήθηκαν στη Μόσχα για τον ρόλο της στην κρίση της Ουκρανίας, έχουν πλήξει τους τομείς των τραπεζών, της άμυνας και του πετρελαίου, εμποδίζοντας τη χρηματοδότηση στις ευρωπαϊκές αγορές. Πριν την παράταση έληγαν στο τέλος Ιουλίου. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της μηνιαίας συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ότι οι κυρώσεις παρατάθηκαν «έως ότου η Ρωσία εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ».

Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών ενέκριναν επισήμως την έναρξη της ναυτικής επιχείρησης κατά των διακινητών μεταναστών στη Μεσόγειο, η οποία σε πρώτο χρόνο θα περιορισθεί στην ενισχυμένη παρακολούθηση των παράνομων δικτύων, ανακοίνωσε Ευρωπαία εκπρόσωπος. Η ανάπτυξη των πρώτων πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναμένεται σε μία εβδομάδα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΤΗΣΗ

Διεθνή / Πότε να κλείσετε και πότε να πετάξετε: Τips για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2026

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι αλλάζουν οι «χρυσοί κανόνες» για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, καθώς τόσο οι ημέρες κράτησης όσο και οι περίοδοι ταξιδιού επανακαθορίζονται με βάση τις νέες ταξιδιωτικές συνήθειες των επιβατών
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη σύλληψη Άντριου - Η ερώτηση που αγνόησαν

«Παρά τα ταραχώδη τρία χρόνια από την τελευταία της στιγμή στα Bafta, η Κέιτ έκανε μια διακριτική εμφάνιση στην τελετή απονομής» σχολιάζει η βρετανική Vogue
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM