Βίντεο καταγράφει τον βασανισμό 14χρονου από τους τζιχαντιστές

Βίντεο καταγράφει τον βασανισμό 14χρονου από τους τζιχαντιστές Facebook Twitter
0

Τον βασανισμό ενός 14χρονου Σύρου από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δείχνει βίντεο που κατέγραψε με κινητό τηλέφωνο ένας αποστάτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης, και περιήλθε στην κατοχή του BBC.

Στο βίντεο φαίνονται δύο κουκουλοφόροι, ντυμένοι στα μαύρα, να περπατούν μπροστά από τον 14χρονο Άχμεντ, ο οποίος είναι κρεμασμένος από τα χέρια από το ταβάνι και έχει δεμένα τα μάτια του. Ο ένας κουκουλοφόρος κρατάει ένα μαχαίρι και ένα πιστόλι, ενώ ο άλλος ένα καλάσνικοφ. Στη συνέχεια αρχίζουν να χτυπούν άγρια το αγόρι.


Ο Άχμεντ σήμερα βρίσκεται ασφαλής στην Τουρκία και αφηγείται όσα έζησε στο BBC. «Σκεφτόμουν τους γονείς μου. Σκεφτόμουν τη μητέρα μου. Νόμιζα ότι θα πεθάνω και θα αφήσω πίσω μου τους γονείς μου, τα αδέλφια μου, τους φίλους, τους συγγενείς μου. Πίστευα ότι θα πεθάνω», λέει στο βρετανικό δίκτυο. «Άρχισαν να με μαστιγώνουν, να μου κάνουν ηλεκτροσόκ για να ομολογήσω. Τους τα είπα όλα», προσθέτει.


Ο Άχμεντ ζούσε στη συριακή πόλη Ράκα, η οποία ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, όπου πωλούσε ψωμί για να ζήσει. Δύο άνδρες που γνώριζε τού ζήτησαν να αφήσει μία τσάντα κοντά σε ένα σημείο συνάντησης του ΙΚ. Ο 14χρονος εξαπατήθηκε και χωρίς να το γνωρίζει τοποθέτησε μία βόμβα. Η μικρή του ηλικία δεν είχε σημασία για τους τζιχαντιστές, οι οποίοι τον βασάνιζαν για δύο ημέρες.


«Όταν μου έκαναν ηλεκτροσόκ, φώναζα, ζητώντας τη μητέρα μου. Αλλά τότε [ένας από τους βασανιστές] χρησιμοποιούσε πιο υψηλή τάση. Μην μπλέκεις τη μητέρα σου σε αυτό, μου έλεγε».


«Προσποιούνται ότι είναι θρήσκοι, αλλά είναι άπιστοι. Κάπνιζαν. Προσποιούνται ότι εφαρμόζουν τους μουσουλμανικούς κανόνες, αλλά δεν το κάνουν. Χτυπάνε και σκοτώνουν ανθρώπους», αφηγείται ο Άχμεντ.


Τελικά τον έβαλαν φυλακή και καταδικάστηκε σε θάνατο. Αλλά ο δήμιος του τον λυπήθηκε και τον άφησε να δραπετεύσει, όπως εξηγεί ο ίδιος. «Σπάνια μπορώ να κοιμηθώ» λέει. «Όταν πρωτοήρθα στην Τουρκία είχα εφιάλτες συνέχεια. Έκανα κάποια θεραπεία. Αλλά δεν μπορούσα να κοιμηθώ - το σκεφτόμουν όλη την ώρα», προσθέτει.

Ο άνδρας που κατέγραψε το βίντεο και έχει εγκαταλείψει το ΙΚ, μίλησε στο BBC, όπου τόνισε ότι το βίντεο γυρίστηκε για λόγους προπαγάνδας. «Αν και δεν υπήρξα πολύ βίαιος με τους ανθρώπους, ελπίζω ότι οι άνθρωποι που έβλαψα θα με συγχωρέσουν» λέει, δηλώνοντας μετανιωμένος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βίντεο περιέχει κάποιες ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να τα βρουν μεταξύ τους

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να τα βρουν μεταξύ τους

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι Μόσχα και Κίεβο συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσες συνομιλίες για την ειρήνη, χωρίς όμως αμερικανική διαμεσολάβηση. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίζεται επιφυλακτικός, ενώ ο Ζελένσκι εκφράζει ανησυχίες πως η απομάκρυνση των ΗΠΑ ωφελεί μόνο τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το Ισραήλ θέλει να «πάρει τον έλεγχο» όλης της Λωρίδας - 91 Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ θέλει να «πάρει τον έλεγχο» όλης της Λωρίδας - 91 Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Το Ισραήλ ανακοίνωσε νέα στρατιωτική επέλαση στη Λωρίδα της Γάζας - Εισήλθαν μόλις πέντε φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια μετά από δύο μήνες αποκλεισμού
LIFO NEWSROOM
Τέλος οι εξαγωγές πουλερικών της Βραζιλίας προς την ΕΕ λόγω γρίπης των πτηνών

Διεθνή / Τέλος οι εξαγωγές πουλερικών της Βραζιλίας προς την ΕΕ λόγω γρίπης των πτηνών

Μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε εμπορική φάρμα, η Βραζιλία δεν μπορεί πλέον να εκδίδει τα απαραίτητα υγειονομικά πιστοποιητικά – Πλήγμα για τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πουλερικών στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Μπεν Κόεν: Πως ο συνιδρυτής της Ben & Jerry's συνδυάζει τον ακτιβισμό με την επιχειρηματικότητα

Διεθνή / Πώς ο συνιδρυτής των Ben & Jerry's έκανε την επιχειρηματικότητα εργαλείο πολιτικής ανυπακοής

Ο 74χρονος είναι γνωστός για την ενασχόλησή του με πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, έχοντας τοποθετηθεί για θέματα που αφορούν τη φυλετική ισότητα, τον ρόλο του χρήματος στην πολιτική και τα ανθρώπινα δικαιώματα
LIFO NEWSROOM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ υποστηρίζει θεωρία συνωμοσίας για τον καρκίνο του Τζο Μπάιντεν

Τα τελευταία χρόνι ο Μασκ είτε έχει υιοθετήσει είτε έχει φλερτάρει με τις θεωρίες συνωμοσίας για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων - από την πολιτική βία και την εκλογική νοθεία έως τα αντισημιτικά και ακροδεξιά αφηγήματα
LIFO NEWSROOM