Βενιζέλος: Έχω υποστεί μεγάλη πολιτική φθορά από την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Βενιζέλος: Έχω υποστεί μεγάλη πολιτική φθορά από την υπόθεση Τσοχατζόπουλου Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Μετά την κατάθεση του Κώστα Σημίτη ο οποίος  στη δίκη του Τσοχατζόπουλου για τις μίζες στα εξοπλιστικά, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δωροδοκήθηκε ο πρώην υπουργός, στη δίκη καταθέτει αυτή την ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως μέλος και εκείνος του ΚΥΣΕΑ την επίμαχη περίοδο.



Ξεκινώντας την κατάθεση του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε “βαρύ τίμημα” που πλήρωσε το κίνημα για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ τόνισε πως δωροδοκία μπορεί να υπάρξει «όταν υπάρχει ηθική προδιάθεση». «Εχω υποστεί μεγάλη πολιτική φθορά από τη δικαζόμενη υπόθεση. Το κόμμα μας έχει υποστεί από αυτή την υπόθεση τεράστια ζημιά» σημείωσε.



Μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι μετείχε μία και μόνη φορά στο ΚΥΣΕΑ και όπως είπε η γνώση του προέρχεται από αυτή τη μόνη φορά.



Σε ερώτηση για να αν μπορεί να είναι δυνατή η δωροδοκία σε τέτοιες περιπτώσεις, απάντησε: «Η σχολική εφορεία ενός νηπιαγωγείου, για αγορά κιμωλιών, μπορεί να δωροδοκηθεί;Μπορεί σε κάθε περίπτωση, στα εξοπλιστικά στα φάρμακα παντού. [Μπορεί] όταν υπάρχει η ηθική προδιάθεση».



Σε ερώτηση για τις συμβάσεις είπε ότι “μετά την ανάδειξη της ΝΔ σε κυβέρνηση το 2004 έγινε Εξεταστική Επιτροπή αλλά εκεί δεν ετέθησαν θέματα δωροδοκιών. Αυτό μάλιστα το ανέφερε και το κοινό πόρισμα ΚΚΕ και Συνασπισμού τότε. Ούτε η ΝΔ έκανε λόγο για ποινικά ευρήματα”.


Βενιζέλος: Έχω υποστεί μεγάλη πολιτική φθορά από την υπόθεση Τσοχατζόπουλου Facebook Twitter

Υπενθυμίζεται ότι το 2012, όταν η υπόθεση Τσοχατζόπουλου άρχισε να βγάζει “λαγούς” μετά από έρευνα των εισαγγελέων η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” κυκλοφόρησε με τίτλο μία φράση που απέδιδε στον σημερινό Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όταν η εξεταστική επιτροπή της Βουλής το 2005 είχε αθωώσει τον κ. Τσοχατζόπουλο.





0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM