Μαραθώνιες οι συζητήσεις στο Brussels Group

Μαραθώνιες οι συζητήσεις στο Brussels Group Facebook Twitter
0

Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής συνεδρίαζε το Brussels Group, ενώ υπολογίζεται ότι οι συζητήσεις των εμπειρογνωμόνων θα συνεχιστούν έως και την Τρίτη. Την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει το Euroworking Group, ώστε να γίνει η προετοιμασία για το Eurogroup της Παρασκευής.

Όπως μεταδίδει το Mega, πηγές από την συνεδρίαση έκαναν λόγο για κατ' αρχήν συμφωνία των δύο πλευρών ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα που υπολογίζεται στο 1,2% έως 1,5%.

Αναφορικά με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει συμφωνία για συμμετοχή του κράτους. Ωστόσο οι δανειστές ζητούν τα κέρδη των αποκρατικοποιήσεων να πηγαίνουν στο χρέος, ενώ η κυβέρνηση ζητά να πηγαίνουν στην ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το Mega, το μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για πρόοδο και εποικοδομητικές συζητήσεις στο Παρίσι και έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου ώστε να βρεθεί λύση εντός του Απριλίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM